ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Εξαγορά της Agrostis από τη Novacert

Την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας πληροφορικής Agrostis ΑΕ ανακοίνωσε η NOVACERT ΕΠΕ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη συμβουλευτική εταιρεία της Ελλάδας στον αγροδιατροφικό τομέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτή η στρατηγική συνεργασία σηματοδοτεί την είσοδο της NOVACERT στον αναπτυσσόμενο κλάδο των νέων τεχνολογιών και αποδεικνύει έμπρακτα την αποστολή της εταιρείας να παρέχει διαρκώς καινοτόμες υπηρεσίες στον πρωτογενή τομέα.

Η Agrostis είναι μία εταιρεία αγροτεχνολογίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που ιδρύθηκε το 2012 και είναι leader στην παροχή προϊόντων, υπηρεσιών πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, αποκλειστικά για τον πρωτογενή τομέα.

H Agrostis συνδυάζει τεχνογνωσία και εμπειρία πολλών ετών στον χώρο της γεωπονικής και της πληροφορικής επιστήμης και έχει έμπειρα στελέχη διοίκησης και άρτια καταρτισμένο προσωπικό.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρέχει εφαρμογές λογισμικού (ifarma, mint, metris, sima) για παρακολούθηση και διαχείριση αγροτικών εκμεταλλεύσεων από ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς και μεταποιητικές μονάδες, αναπτύσσει υπηρεσίες και συστήματα γεωργίας ακριβείας, εμπορεύεται συστήματα ελέγχου θερμοκηπίων και άλλα συστήματα αυτοματισμού για τον πρωτογενή τομέα και αναπτύσσει πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης καλλιεργειών ως υπηρεσία (Farming as a Service).

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η τεχνογνωσία της Agrostis, σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη εμπειρία της NOVACERT στον ελληνικό πρωτογενή τομέα, θα οδηγήσει σε σημαντικές συνέργειες και θα διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες, ευνοώντας την αναπτυξιακή δυναμική της Agrostis και την περεταίρω διείσδυση της στην ελληνική αγορά. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Agrostis από τη NOVACERT, ανοίγονται νέες προοπτικές ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών που θα συμβάλλουν στην ορθότερη διαχείριση, την ποιοτική αναβάθμιση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού πρωτογενούς τομέα.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]