Δυναμική η παρουσία του ΣΕΒΕ στην 83η ΔΕΘ

Δεκάδες επιχειρηματιών και εκπροσώπων της Κυβέρνησης και φορέων τίμησαν με την παρουσία τους το περίπτερο του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, στην 83η ΔΕΘ που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη 8-16.09.18. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διεθνείς και Έλληνες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του Συνδέσμου και τις υπηρεσίες προς τα Μέλη μας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη ΔΕΘ ο Σύνδεσμος συμμετείχε σε πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων και υποστήριξε ή/και συνδιοργάνωσε άλλες, όπως την ημερίδα "Η εξωστρέφεια του αγροτικού τομέα: Οι σύγχρονες προκλήσεις" σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το "3rd ExportUSA Forum “FoodUSA: Innovation & Disruption is ON” με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, καθώς και το Δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με επίσημο ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ενόψει, δε, της 83ης ΔΕΘ ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος πραγματοποίησε συναντήσεις τόσο με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τεκμηριωμένες θέσεις ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ ανέλυσε τα υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εξαγωγείς και ανέπτυξε τις προτάσεις του Συνδέσμου που θα διευκολύνουν την εξαγωγική δραστηριότητα και θα αναπτύξουν περαιτέρω το διεθνές επιχειρείν.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους επικεντρώθηκε το υπόμνημα του ΣΕΒΕ είναι:
  • Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Εξαγωγών
  • Γραφείο Εξωστρέφειας υπό τον Πρωθυπουργό
  • Μείωση φορολογικών βαρών και ασφαλιστικών εισφορών για την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων
  • Ενίσχυση παραγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ
  • Μείωση κόστους χρηματοδότησης για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις