Έτοιμες να "ανοίξουν πανιά" οι ελληνικές τράπεζες!

Με στραμμένο το βλέμμα στην επόμενη μέρα μετά την έξοδο και επίσημα από την χώρα μας από τον Αύγουστο από τα Μνημόνια σχεδιάζουν την στρατηγική τους τα διοικητικά στελέχη των ελληνικών τραπεζών.

Όπως αναφέρει ενδεικτικά επιτελικό τραπεζικό στέλεχος στο EMEAgr, θα είναι το πρώτο καλοκαίρι μετά από πολλά χρόνια χωρίς επισκέψεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για ελέγχους που συνδέονται με Stress Test, καθώς μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελευταία δοκιμασία που σηματοδοτεί την επιστροφή των τραπεζών στις βασικές τους τραπεζικές εργασίες, που είναι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Παρά τις θετικές προοπτικές που διαμορφώνονται, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού καθώς η μεγάλη πρόκληση των ελληνικών τραπεζών, που δεν είναι άλλη από τα κόκκινα δάνεια, είναι ακόμη ανοικτή. Μπορεί οι στόχοι να επιτεύχθηκαν για το 2017, αλλά για το 2018 και το 2019 είναι ακόμη πιο φιλόδοξοι και απαιτείται ένταση των προσπαθειών και σε καμία περίπτωση χαλάρωση, επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζουν όμως κατ’ επανάληψη κορυφαία τραπεζικά στελέχη σε δημόσιες τοποθετήσεις τους η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πρέπει να συνεχιστεί και πέραν το 2019 με στόχο να προσεγγίζουν σταδιακά το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, πέραν από τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνου οι ίδιες οι τράπεζες, θα έχουν και οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της ελληνικής οικονομίας που θα πρέπει όχι απλά να συνεχίσουν να είναι θετικοί αλλά να αυξηθούν και περαιτέρω.


emea.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα