Πουλά τα ξενοδοχεία της η Hyatt

Την «ροή» της αγοράς αναμένεται να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η Hyatt Hotels & Resorts όσον αφορά στον τομέα των επενδύσεων σε ξενοδοχεία.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου 2018 ο Δ/νων Σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου, MarkHoplamazian, όσον αφορά στην μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας θα επιλέξει μια στρατηγική «ελάφρυνσης» του χαρτοφυλακίου της μέσα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων συνολικά $1,5 δις. έως το 2019, ενώ θα συνεχίσει να επεκτείνεται στον Κινεζικό τουριστικό κλάδο.

Την ώρα που παρόμοια στρατηγική ανάπτυξης ακολουθούν και άλλοι μεγάλοι ταξιδιωτικοί όμιλοι, ανταγωνιστές της Hyatt, εκείνη ακολουθεί την πολιτική αυτή κατανοώντας την μοναδική θέση που κατέχει μεταξύ άλλων ομίλων όπως η Marriott ή η Hilton που διαθέτουν ένα ισχυρό αλλά «μικρότερο» χαρτοφυλάκιο ξενοδοχειακών ακινήτων παγκοσμίως.

Είναι, όμως, σαφές ότι η Hyatt δεν θα επιτρέψει στο μικρότερο αποτύπωμά της να αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη. Όταν ανακοίνωσε ο CEO ότι θα «ελαφρύνει» το χαρτοφυλάκιο του ομίλου κατά $1,5 δις. πολλοί αναλυτές του κλάδου δήλωσαν ότι τελικά η Hyatt θα γίνει ο πιο «ελαφρύς» ξενοδοχειακός όμιλος.

Τις τελευταίες δυο δεκαετίες παγκόσμιες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επιδιώκουν επιχειρηματικά μοντέλα με κύριο χαρακτηριστικό τον έλεγχο και όχι την ιδιοκτησία περιουσιακών ακινήτων. Πρόσφατα παραδείγματα η πώληση των AccorHotels αλλά και το «ξεφόρτωμα» ακινήτων από την Hiltonκαι την μικρότερη Red Lion Hotel Corp.


ered.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα