Οι startuppers είναι cool

Αν ο παππούς μου είχε ζήσει την σημερινή εποχή θα ήταν ένας πετυχημένος startupper, founder και owner δυο μαγαζιών, και θα ήταν κι αυτός ένα success story. Μεγάλωσα ακούγοντας τις ιστορίες του για τις πολλές περιπέτειες της ζωής του, και για το πως κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες της μεταπολεμικής Ελλάδας. Τα κατάφερε γιατί δεν το έβαλε ποτέ κάτω και κυρίως γιατί είχε το χάρισμα να βρίσκει την “ευκαιρία” όταν όλα γύρω του κατέρρεαν.

Ήταν αναμφισβήτητα ο πιο cool της παρέας όλων μου των συγγενών. Οπότε, η αλήθεια είναι ότι έχω αδυναμία στους startupper, founders και entrepreneurs, σε αυτούς που τολμούν πραγματικά, και τελικά πάντα καταφέρνουν να χαράξουν την πορεία τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο Κώστας Κωνσταντινίδης, co-founder και software engineer της Ardanis Technologies Ltd, Ireland, που γνώρισα μέσω της ALLILONnet στο Δουβλίνο.

O Κώστας λοιπόν έχοντας τελειώσει το Computer Science BSc στο City College της Θεσσαλονίκης, και με περίπου 5 χρόνια εμπειρίας “παραμάσχαλα” αποφάσισε την άνοιξη του 2011 να μετακομίσει στο Δουβλίνο μαζί με την γυναίκα του Άννα.

Πώς και αποφάσισες να μετακομίσεις στο Δουβλίνο?

Με ανέβασε πάνω μία εταιρεία η οποία έκλεισε έξι μήνες μετά την πρόσληψη μου. Η μετάβαση στην επόμενη δουλειά δεν είχε να κάνει καθόλου με τον Γολγοθά αναζήτησης εργασίας στην πολυαγαπημένη μου Θεσσαλονίκη - με λίγα λόγια εδώ οι ρόλοι μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη όσον αφορά την προσφορά και ζήτηση είχαν αντιστραφεί. Οπότε έκανα ότι θα έκανε κάθε risk averse άνθρωπος σαν και εμένα, κατατάχθηκα σε μία ακόμα πολυεθνική.

Πως δημιουργήθηκε η Ardanis Ltd?

Στα χρόνια που ακολούθησαν δουλεύοντας στην πολυεθνική μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω και να μάθω διάφορα πράγματα για το τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει όσον αφορά την τέχνη της δημιουργίας λογισμικού. Η εταιρεία αυτή τελικά έβαλε λουκέτο στα γραφεία της στο Δουβλίνο. Τότε λοιπόν βρεθήκαμε με τον Ivan Goor (co-founder) και συζητήσαμε την περίπτωση δημιουργίας μιας νέας δική μας εταιρείας. Οι πιο πολλές εταιρείες που είχαμε ακουστά είχαν διάφορες ανάγκες που θεωρήσαμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε ή να καλύψουμε.

Μετά προσθέσαμε στην παρέα μας τον αδερφό του Ivan, τον Stefan ο οποίος είχε εμπειρία στο τρέξιμο μιας επιχείρησης και στο τέλος προστέθηκε ο Brian Flynn και ο Lei Yu οι οποίοι είναι επίσης προγραμματιστές υψηλούς βεληνεκούς.

Τι είναι η Ardanis Ltd?

Στην Ardanis προσπαθούμε να απλουστέψουμε την διαδικασία παραγωγής λογισμικού κάνοντας ευκολότερη την σχεδίαση, υλοποίηση και εγκατάσταση αυτού. Χρησιμοποιούμε τεχνικές που έχουν δοκιμαστεί και δουλεύουν σε συνδυασμό με σύγχρονες τεχνολογίες έτσι ώστε ο πελάτης να μπορεί να χτίσει το μέλλον της εταιρείας του.

Πιο αναλυτικά η Ardanis προσφέρει τις εξής υπηρεσίες:
  • Product Development: υλοποίηση κάποιου προϊόντος και στήσιμο όλης της γραμμής παραγωγής που έχει να κάνει με την διαχείριση προδιαγραφών μέχρι και παράδοση του προϊόντος.
  • Software Engineering Services: σχεδιασμός και υλοποίηση κάποιου συστήματος ή απλά augmentation ομάδων που τρέχει ο πελάτης με άτομα που κατέχουν κάποια εξειδίκευση
  • Agile Development methodology: στήσιμο και εκπαίδευση των διαδικασιών του agile methodology.
  • Quality Assurance: Αξιολόγηση του βαθμού ποιότητας και αξιοπιστίας του λογισμικού μιας εταιρείας και εμπλουτισμός της αν χρειάζεται με τεστ που βοηθούν στον εντοπισμό διαφόρων προβλημάτων πριν αυτά βγουν στην παραγωγή.
  • Cloud Migration: Για εταιρείες που έχουν την δικιά τους In-house υποδομή, προσφορά υπηρεσιών που τους βοηθάνε να μεταβούν στο cloud.”

Κάπως έτσι λοιπόν, μπροστά από ένα ποτήρι μπύρα, μια παρέα ΙΤ ανδρών κατάφερε να οργανώσει την δική της εταιρεία που στεγάζεται τώρα σε ένα από τα ωραιότερα μέρη στο κέντρο του Δουβλίνου. 
 
Μαρίνα Αλαμάνου
Μέντορας και Communication Team Member ALLILONnet - Life Science Consultant
epixeiro.gr
 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα