Στις... ράγες από τις αρχές του 2018 το mall της ΓΑΙΑΟΣΕ στον Πειραιά

Μία ακόμη προσπάθεια για τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου του OΣΕ σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων που βρίσκεται στον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά, φαίνεται ότι καταβάλλει η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ, δεδομένου του νέου επενδυτικού ενδιαφέροντος (και) από το εξωτερικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εκπεφρασμένο επενδυτικό ενδιαφέρον από δύο, τουλάχιστον, ομίλους του εξωτερικού και για τον σκοπό αυτό η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει εκκινήσει τις διαδικασίες «για την πολεοδομική ωρίμανση της έκτασης ώστε να αποκτήσει το ακίνητο όρους δόμησης και χρήσεις. Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός με μακροχρόνια παραχώρηση, κίνηση που τοποθετείται προς το τέλος του τρέχοντος έτους ή αρχές του 2018», όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές.

Το mall του ΟΣΕ προωθείται ήδη από την προηγούμενη δεκαετία, μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών που ''κόλλησαν'' τελικά στο ζήτημα των χρήσεων, ενώ στη συνέχεια η οικονομική κρίση, το δυσμενές επενδυτικό κλίμα αλλά και τα έργα του μετρό δεν ευνοούσαν την επανεκκίνηση των διαδικασιών. Τώρα με την παρουσία της Cosco αλλά και με δεδομένο το ενδιαφέρον επενδυτών, που έχουν εντοπίσει την απουσία μεγάλου εμπορικού κέντρου στο λιμάνι, φαίνεται ότι το κλίμα είναι καλύτερο, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα προχωρήσουν οι πολεοδομικές ρυθμίσεις και θα εξασφαλισθούν οι απαραίτητες χρήσεις. Το ευνοϊκότερο επενδυτικό κλίμα έχει φανεί άλλωστε και από τις κινήσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί ή δρομολογούνται στον Πειραιά, όπως για παράδειγμα η επένδυση της Dimand με τη συμμετοχή της Grivalia για την ανάπλαση των πρώην ακινήτων της Παπαστράτος, η αγορά από τον ομογενή Θ. Δουζόγλου του ξενοδοχείου Mistral κ.α..

Το έργο της κατασκευής του εμπορικού κέντρου στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά υπολογίζεται ότι θα έχει προϋπολογισμό 50 εως 70 εκατομμύρια ευρώ και θα αφορά την ανάπτυξη χώρων έκτασης περίπου 40.000 τετραγωνικών μέτρων, πάνω από τον προαστιακό του Πειραιά και σύμφωνα με το προσχέδιο θα περιλαμβάνονται εμπορικές χρήσεις, χώροι στάθμευσης, πολυχώρος αναψυχής, κεντρική αγορά τροφίμων και άλλα. Ο ανάδοχος αναμένεται να αναλάβει και τη διαχείριση του έργου για διάστημα 50 ετών.


newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα