Στα 120 ευρώ η μέση online ξενοδοχειακή τιμή στην Αθήνα

Σε ανταγωνιστικά επίπεδα διατηρούν οι ξενοδόχοι της Αθήνας τις τιμές στις μονάδες τους τον Ιούνιο συγκριτικά με τις ξενοδοχειακές τιμές όπως διαμορφώνονται σε άλλες δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης. Σύμφωνα με στοιχεία της Trivago, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο γι’ αυτόν τον μήνα στην Αθήνα φθάνει στα 120 ευρώ. Η μέση τιμή στο Παρίσι κυμαίνεται στα 180 ευρώ, στη Μαδρίτη στα 153 ευρώ, στη Λισσαβώνα στα 137 ευρώ και στη Ρώμη στα 126 ευρώ. Από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι της Κωνσταντινούπολης, σε μια προσπάθεια να τονώσουν την τουριστική ζήτηση –η οποία πιέστηκε λόγω των προβλημάτων ασφάλειας που αντιμετώπισε ο προορισμός– έχουν ρίξει τη μέση τιμή στα 54 ευρώ από 66 ευρώ που ήταν τον Ιούνιο του 2016. Οι ξενοδόχοι της Μαδρίτης πραγματοποίησαν τις υψηλότερες αυξήσεις, ανεβάζοντας τη μέση τιμή κατά 35,4%. Στην Αθήνα η μέση τιμή είναι αυξημένη κατά 8,1%. Σε ό,τι αφορά άλλους δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης, η μέση τιμή στη Βενετία διαμορφώνεται στα 227 ευρώ, στο Λονδίνο στα 197 ευρώ, στη Βαρκελώνη στα 186 ευρώ και στη Βουδαπέστη στα 101 ευρώ.

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του 5ετούς σχεδίου δράσης για την προβολή του προορισμού ανέθεσε το έργο διαμόρφωσης του γενικού τουριστικού λογότυπου και των τοπικών και θεματικών λογότυπων. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την προώθηση του γεωγραφικού χαρτοφυλακίου εντάσσοντας όλους τους διακριτούς προορισμούς της Αττικής (Πειραιάς, Κηφισιά, Γλυφάδα, νησιά κ.ά.) σε συνδυασμό με την ανάδειξη του θεματικού χαρτοφυλακίου των τουριστικών προϊόντων (διαδρομές πολιτιστικής κληρονομιάς, συνέδρια, γαστρονομία κ.λπ.).

Εξάλλου, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, χθες, στο υπ.Τουρισμού με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου και υπευθύνων για τον τουρισμό στις περιφέρειες ή και αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού.

Στη σύσκεψη, που κατά ένα μέρος συμμετείχε και η υπ. Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που επηρεάζουν την τουριστική δραστηριότητα σε περιφερειακό επίπεδο.


kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα