Tourismed:Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την ενίσχυση του βιώσιμου αλιευτικού τουρισμού στην Μεσόγειο

Πρόκειται για ένα προσαρμοσμένο επιχειρηματικό μοντέλοπου θα επιτρέπει στους αλιείς την τουριστική αξιοποίηση των παραδοσιακών αλιευτικών δραστηριοτήτων με θαλάσσιες τουριστικές διαδρομές, με την προώθηση τοπικών προϊόντων αλλά και με αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της κάθε περιοχής. Το μοντέλο θα εφαρμοστεί στην Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Γαλλία παράλληλα με στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και μία καινοτόμο ηλεκτρονική πλατφόρμα προώθησης και δικτύωσης των φορέων της τουριστικής βιομηχανίας.

Οι εταίροι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν συνεργαστεί για την ανάπτυξη, τον έλεγχο και τη μεταφορά του επιχειρηματικού αλιευτικού τουριστικού μοντέλου στην παράκτια περιοχή της Μεσογείου ως εναλλακτική μορφήβιώσιμου τουρισμού, συμβάλλοντας παράλληλα στην διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος και την παραδοσιακή αλιευτική κουλτούρα. Για την ικανοποίηση των στόχων του έργου συνεργάζονται 10 φορείς: PrismPromozioneInternazionaleSicilia-Mondo (Ιταλία), Promimpresasrl​​(Ιταλία), DelfiPartners&Company (Κύπρος), Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Ελλάδα), Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κύπρος), Δήμος Δυρράχιου (Αλβανία) - Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Μασσαλίας (Γαλλία), Petra Patrimonia Κορσική (Γαλλία), Haliéus (Ιταλία), Feports-Λιμενικό Ινστιτούτο Μελετών και Συνεργασίας (Ισπανία) υπό τον συντονισμό του Δήμου της Trabia (Ιταλία).

Όλες αυτές οι χώρες έχουν ως κοινή πρόκληση να βρουν νέες λύσεις για την ανησυχητική εξάντληση των θαλάσσιων πόρων, την παρακμή του παραδοσιακού αλιευτικού τομέα και τιςαρνητικές συνέπειες του τουρισμού, όπως είναι η κοινωνική εξάρθρωση, η απώλεια πολιτιστικής κληρονομιάς και η οικολογική υποβάθμιση. Συνεπώς στόχος του έργου είναι η προώθηση ενός αλιευτικού τουρισμού ως βιώσιμη πρακτική στον τομέα του παράκτιου και ναυτικού τουριστικού στην περιοχή της Μεσογείου, με συνολικό προϋπολογισμό 2.1 εκατομμύρια Ευρώ.

Πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα:
 Tourismed:Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την ενίσχυση του βιώσιμου αλιευτικού τουρισμού στην Μεσόγειο.


https://www.facebook.com/tourismed.interregmed/

http://interreg-med.eu/tourismed/

και σε επικοινωνία με τους:

Καθηγητή Βασίλη Τσελέντη, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Τμ. Ναυτιλιακών Σπουδών: tselenti@unipi.gr, τηλ. 210 4142522

Καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Ραφήνας Πικερμίου, vassilopoulos@avassilopoulos.gr, τηλ. 6942-790900

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα