Πότε ξεκινά το νέο πρόγραμμα "εξοικονομώ κατ' οίκον"

Στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου πρόκειται να τρέξει το νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ Κατ΄οίκον", ύψους 300 εκατ. ευρώ το οποίο θα αφορά 40.000 νοικοκυριά, επισήμανε ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, του υπουργείου Οικονομίας, Παναγιώτης Κορκολής, στο πλαίσιο ημερίδας της Θεσσαλονίκης «Κυκλική Οικονομία: Δημιουργώντας Αξία».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Κορκολής αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες, στους οποίους επενδύει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση ενέργειας. Πιο αναλυτικά, για το πεδίο που αφορά τα δημόσια κτίρια, όπως σχολεία και νοσοκομεία, ο ίδιος ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί πόροι από προγράμματα του ΕΣΠΑ και της ρήτρας αναθεώρησης και μέσα στο καλοκαίρι ο αρμόδιος υπουργός θα προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις.

Ενώ σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στον τομέα της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο κ. Κορκολής τόνισε ότι το σχετικό πρόγραμμα θα τρέξει το 2018 με κεφάλαιο 100 εκατ.-200 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο αναμένεται να προστεθούν επιπλέον 100 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2019, στο πλαίσιο των αντίμετρων που ψηφίστηκαν στη Βουλή.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα