Εργα 25 εκατ. ευρώ στο λιμάνι Καβάλας

Κατασκευαστικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, που αναμένεται να βελτιώσουν τις υποδομές των λιμανιών δικαιοδοσίας του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ ΑΕ) θα ξεκινήσουν να εκτελούνται το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για έργα που είχαν σταματήσει πριν από δυο περίπου χρόνια και πρόκειται σύντομα να επαναδημοπρατηθούν τόσο στο εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β'» στην περιοχή της Νέας Καρβάλης όσο και στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» στην πόλη της Καβάλας.

Οι επαναδημοπρατήσεις αφορούν την κατασκευή τριών έργων: της επέκτασης και θωράκισης του προσήνεμου μόλου στο επιβατικό λιμάνι, του αποσπασμένου κυματοθραύστη στο εμπορικό λιμάνι και το ημιτελές έργο της επέκτασης των βόρειων κρηπιδωμάτων στο εμπορικό λιμάνι.

Υπενθυμίζεται οτι έχει προγραμματισθεί η τοποθέτηση πλωτών μαρίνων στο λιμάνι, προϋπολογισμού 5.200.000 ευρώ, με στόχο ο κεντρικός λιμένας Καβάλας θα εξυπηρετεί πλέον τα μικρά και μεσαία σκάφη αναψυχής και τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια καθώς και στα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία προς τη Θάσο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Το έργο έχει ενταχθεί στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013».

ered.gr