Η Puma ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της smartwatch

Η Puma ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λανσάρει το πρώτο της smartwatch, σε συνεργασία με την αμερικανική Fossil Group.

Ο γερμανικός κολοσσός παρουσίασε τη νέα συσκευή στο IFA consumer tech show στο Βερολίνο. Το νέο έξυπνο ρολόι θα «φοράει» το chipset Qualcomm Snapdragon Wear 3100 και το Wear OS, το λειτουργικό σύστημα του Android για wearables. Θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα – μαύρο, άσπρο και κίτρινο- και θα έχει λειτουργίες παρακολούθησης καρδιάς, GPS tracking αλλά και τον φωνητικό βοηθό της Google.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το πρώτο smartwatch μας, το οποίο ενσωματώνει το DNA της Puma όπως εμφανίζεται στην ένδυση και στην υπόδυση», δήλωσε ο Adam Petrick, παγκόσμιος διευθυντής μάρκετινγκ στην Puma, σχετικά με το ρολόι, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία, απευθύνεται κυρίως σε αθλητές.

Με την κίνηση αυτή, η Puma εισέρχεται σε ένα «γεμάτο χώρο» που κυριαρχείται από τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Apple, η Samsung και η Fitbit. Σύμφωνα με την εταιρείας έρευνας αγοράς IDC, φέτος πρόκειται να πωληθούν περίπου 92 εκατ. smartwatches, ενώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 132 εκατ. μέχρι το 2023.

Το ρολόι της Puma θα ξεκινήσει να πωλείται τον Νοέμβριο για 275 δολάρια. Θα είναι, λοιπόν, φθηνότερο από το πιο ακριβό smartwatch της Apple, το οποίο κοστίζει 400 δολάρια και λίγο φθηνότερο από το Galaxy Watch της Samsung, το οποίο κοστίζει περίπου 330 δολάρια.

startupper.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!