ΕΒΕΘ: Η διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων κλειδί για την ανάπτυξη της βιομηχανίας

Η απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η προσέλκυση επενδύσεων στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών πολιτικών, αποτέλεσαν το αντικείμενο εκδήλωσης της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του ΕΒΕΘ.

Στο χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ν. Παπαθανάσης, σημείωσε ότι η «κανονικότητα για εμάς είναι να διευκολύνουμε τις επενδύσεις στην βιομηχανία μας», ενώ τόνισε πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην καρδιά ενός μεγάλου χώρου, που διψάει για επιχειρηματικότητα και η Κυβέρνηση φιλοδοξεί να αλλάξει τη μορφή της πόλης.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Π. Καλλίρης, υπογράμμισε ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα στο πλαίσιο της προσπάθειας επανεκκίνησης της οικονομίας και έκανε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία υλοποίησης ελεύθερων οικονομικών ζωνών στις πύλες της χώρας, σε συνεννόηση με την Ε.Ε..

Ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, στο δικό του χαιρετισμό, δήλωσε, όσον αφορά το ζήτημα των αδειοδοτήσεων, πως απαιτείται ταχύτητα στην έκδοση, ευελιξία και σαφήνεια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συντονισμού και Παρακολούθησης του Κανονιστικού Πλαισίου για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον, κ. Δ. Τσαγκρής, έκανε μία εισαγωγή στη διοικητική μεταρρύθμιση, ο Προϊστάμενος Τμήματος Υποστήριξης Περιφερειών, Επιθεωρητών και Βιομηχανικών και Επιχειρηματικών Μητρώων, κ. Ν. Παπανικολάου, ανέπτυξε το αδειοδοτικό πλαίσιο όσον αφορά στις μεταποιητικές δραστηριότητες, τα κέντρα αποθήκευσης και διανομής (Logistics) και τα επιχειρηματικά πάρκα, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού και Συντονισμού Πολιτικών Καινοτομίας, κ. Ι. Κωττάκης μίλησε για τη Νέα Βιομηχανική Ευρωπαϊκή Πολιτική: Επενδυτικές Προτεραιότητες και Προοπτικές και τέλος ο Προϊστάμενος Τμήματος Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Κωδικοποίησης Διαδικασιών, κ. Ο. Γεώρμας αναφέρθηκε στην αδειοδότηση δραστηριοτήτων φαρμακευτικής κάνναβης.

Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο. Οι ενδιαφερόμενοι για να έχουν πρόσβαση στις παρουσιάσεις των ομιλητών μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, σε ομότιτλη καταχώριση, πατώντας εδώ.

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!