Εκτινάσσονται από το 1,3 δις στα 20 δις οι ασφαλίσεις που θα γίνονται με ΑΙ

Μέσα σε μία πενταετία η αξία των ασφαλίστρων που θα προέρχεται παγκοσμίως από εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) εκτινάσσεται από το 1,3 δις δολάρια στα 20 δις σύμφωνα με έρευνα της Juniper Research.

Η αύξηση των ασφαλίστρων θα βασιστεί σε βελτιωμένες διαδικασίες underwriting, ταχύτερη εξυπηρέτηση και μείωση του λειτουργικού κόστους μέσω της AI.

Η αυξημένη χρήση των εργαλείων διαχείρισης τηλεματικής και Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) θα βελτιώσει την αποδοτικότητα σε τομείς όπως η ασφάλιση οχημάτων, κατοικίας και υγείας. Η έρευνα προβλέπει ότι τα παγκόσμια έσοδα από την τηλεματική θα αυξηθούν από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024.

Με βάση τις ερευνητικές προβλέψεις η εξοικονόμηση κόστους βιομηχανίας από την AI θα αυξηθεί από 340 εκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, καθώς οι ασφαλιστές θα εκμεταλλευτούν την αποτελεσματικότητα που επιτυγχάνεται μέσω της αυτοματοποίησης των εργασιών. Ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτων θα έχει τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους. αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 60% της συνολικής εξοικονόμησης σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2024, που κατέστη δυνατή από τη σημαντική απορρόφηση ασφαλίστρων με ασφαλιστική κάλυψη AI και αρκετούς προμηθευτές ασφαλιστικών εταιρειών που εφαρμόζουν AI με μεγάλη επιτυχία.

insurancedaily.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!