Αύξηση πωλήσεων, επιστροφή στα κέρδη για Frigoglass

Με σημαντική ενίσχυση των πωλήσεών της και κέρδη έναντι ζημιών πέρυσι έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2019 για τη Frigoglass, την εταιρεία που σημειωτέον ανακοίνωσε πριν από μια εβδομάδα τη διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο που διατηρούσε στην Κάτω Αχαΐα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, οι πωλήσεις σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκαν σε 125,6 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 18,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Η αύξηση των πωλήσεων αντικατοπτρίζει την ισχυρή ζήτηση σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές του κλάδου επαγγελματικής ψύξης, την αύξηση της ζήτησης σε γυάλινες φιάλες και την άνοδο των τιμών στον κλάδο υαλουργίας. Καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του τζίρου διαδραμάτισαν οι επενδύσεις των πελατών της Frigoglass σε επαγγελματικά ψυγεία και η αύξηση του μεριδίου αγοράς της στις ζυθοποιίες στην Ευρώπη.

Ο όμιλος σημείωσε το πρώτο τρίμηνο του 2019 καθαρά κέρδη 2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Το αποτέλεσμα αυτό αντικατοπτρίζει τη βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία του ομίλου. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 18,88 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 43,9% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ το περιθώριο κέρδους ενισχύθηκε σημαντικά στο 15% από 12,6%. Το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του ομίλου ανέρχεται σε 214,7 εκατ. ευρώ. Για το σύνολο του έτους οι κεφαλαιακές δαπάνες του ομίλου αναμένεται να διαμορφωθούν σε 25 έως 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον όμιλο, η δυναμική που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του 2019 συνεχίστηκε και τους πρώτους μήνες του β΄ τριμήνου, γεγονός που δημιουργεί την πεποίθηση ότι ο όμιλος θα επιτύχει αύξηση πωλήσεων και βελτίωση του συγκριτικού περιθωρίου κέρδους για δεύτερο συνεχόμενο έτος μετά την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης.

kathimerini.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!