Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Γε’νέο Επιχειρείν 2019»

Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη επιχειρηματικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, απονεμήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 12 Απριλίου τα Βραβεία «Γε’νέο Επιχειρείν 2019». Συνολικά στην τρίτη κατά σειρά ετήσια βράβευση, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην επιχειρηματικότητα και την επιμονή τους να αναζητήσουν ευκαιρίες στην Ελλάδα, 42 επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, από 40 επιχειρήσεις και φορείς, σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες.

Τα Βραβεία «Γε’νέο Επιχειρείν», τα οποία έλαβαν το όνομά τους από την ομώνυμη στήλη του περιοδικού «Θεσσαλονίκης Δρώμενα», εξελίσσονται σε ένα ισχυρό θεσμό επιβράβευσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και σχεδιάζουν ήδη το άλμα τους στο εξωτερικό, σε χώρες όπου ανθεί η Ελληνική διασπορά. Η «εκρηκτική» άνοδος της αξιοπιστίας τους, η συμπόρευση και στήριξη από σημαντικούς θεσμικούς φορείς, η ελπιδοφόρα προοπτική τους και η δυναμική της νέας επιχειρηματικότητας, μπορούν να συνδράμουν στη μετατροπή του Brain Drain σε Brain Gain. Μέσα από τον συγκεκριμένο θεσμό έχουν προβληθεί τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 150 νέοι επιχειρηματίες, οι οποίοι συγκαταλέγονται πλέον μεταξύ των ηγετών στο χώρο τους και επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα δεκάδες άλλους νέους.

Η επιλογή των υποψηφίων καθώς και η διαδικασία της βράβευσης, έγιναν με τη βοήθεια και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, της ΔΕΘ-Helexpo, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επιμελητηρίου Καβάλας, του Money Show και περιοδικού «Θεσσαλονίκης Δρώμενα». Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο HYATT, στο πλαίσιο του Money Show. Στόχος των Βραβείων «Γε’νέο Επιχειρείν» είναι η στήριξη και η ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Οι εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, χαρακτήρισαν «ήρωες» τους βραβευθέντες καθώς παραμένουν πιστοί στην επιχειρηματικότητα, σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον. Τα βραβεία του κλάδου «Τέχνη και Πολιτισμός» απένειμαν ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος και η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άννα Μυκωνίου. «Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο πρέπει να έχουν και ταλέντο», είπε η κ. Μυκωνίου αφιερώνοντας τα βραβεία σε όλα τα νέα παιδιά που δραστηριοποιούνται και προσπαθούν. «Η νέα γενιά χρειάζεται την επιβράβευση. Για το 2018 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχθηκε ως η επιχειρηματική περιφέρεια της Ευρώπης. Το καταφέραμε γιατί ήμασταν εξωστρεφείς. Γιατί μπορέσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα και τα εργαλεία σε επιχειρηματίες από τον τόπο μας, κάτω από πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να δείξουν εξωστρέφεια. Να δουν την παγκόσμια αγορά, να αναπτύξουν καινοτομία, να μπορέσουν λειτουργήσουν στο παγκόσμιο περιβάλλον. Θέλουμε να δώσουμε εξωστρέφεια ακόμη και στα συγκεκριμένα βραβεία, να μπορέσουν να απλωθούν και στην ελληνική διασπορά, στο εξωτερικό για να μπορέσουμε να κάνουμε το Brain Gain», υπογράμμισε ο κ. Θάνος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης δήλωσε: «Αυτοί οι νέοι άνθρωποι βρήκαν το θάρρος, ξεκίνησαν και πέτυχαν. Θα γίνουν το παράδειγμα για πολλούς άλλους να ξεκινήσουν τα επιχειρηματικά βήματά τους. Αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός μας κι όχι να συνεχιστεί η ‘αιμορραγία’ του Brain Drain» και ανακοίνωσε ότι όλοι οι βραβευθέντες θα εγγραφούν τιμητικά ως μέλη στον Σύλλογο, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης, υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο «αγκαλιάζει» τους νέους επιχειρηματίες και κάνει ότι μπορεί για να τους βοηθήσει έμπρακτα. «Είναι αυτοί που προσπαθούν να συγκρατήσουν την οικονομία της χώρας, η οποία έχει πάρει τον κατήφορο», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «μοναδικό» για την Ελλάδα το θεσμό του «Γε’νέο Επιχειρείν», ο οποίος βραβεύει τους εκπροσώπους της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ο Α’ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαργιάμης, τόνισε ότι βραβεύεται η ελπίδα και όχι απλά νέοι επιχειρηματίες, ενώ ο Β’ αντιπρόεδρος και πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι βραβευθέντες ανήκουν στη δεύτερη γενιά που έχουν αναλάβει τις τύχες των οικογενειακών επιχειρήσεων.

Απονέμοντας τα βραβεία του κλάδου τουρισμού οι Μαρία Αθανασοπούλου και Χρύσα Κρασσά της εταιρίας τουριστικού μάρκετινγκ Respond On Demand, είπαν ότι πρότειναν τους βραβευμένους γιατί δραστηριοποιούνται σε περιοχές με ιδιαίτερη σημασία. Ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Κυριάκος Λουφάκης, απένειμε τα βραβεία του κλάδου της καινοτομίας, υπογραμμίζοντας ότι η μόνη διέξοδος από την κρίση είναι μέσω της καινοτομίας.
Στην κατηγορία «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα», τα βραβεία απένειμε η γγ του ΣΕΓΕ, Χαρά Παπαδοπούλου, η οποία ανέφερε ότι η «επιχειρηματικότητα αποτελεί ίσως τον τομέα με το μεγαλύτερο ρίσκο στη χώρα».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ:

Εμπορικές Επιχειρήσεις: Ιερεμιάδης Σωτήρης (SKIRON), Μουφτόγλου Ευστάθιος (ΜΟΥΦΤΟΓΛΟΥ Α.Ε.), Μίχος Νικόλαος (PYLON), Κεχαγιάς Κωνσταντίνος (NANOTYPOS) και Γιαννιός Μάριος (STUDIO UOMO)

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Πραντσίδου Αναστασία - Κυριαφίνη Μάγδα - Γιάννα Νάνου (ReSail), Φωτοπούλου Διαλεχτή (ARTABOUT), Σαρηπαναγιώτου Στέλλα (Διαιτολογικό Γραφείο) και Κοπανάροβα Έλενα (OECON GROUP)

Καινοτομία: Ζαφείρης Καλλίδης (ZAC.K intelligent Apparel), Σπυρίδων Κούσης (Freights), Γιώργος Ευθυμίου - Άρης Λουτράρης (InfoScope Hellas) και Γιωργος Χατζοπουλος (Stonewave)

Βιοτεχνικές Επιχειρήσεις: Σαλαφοντίδου Βασιλική (Agiplast), Σαρηγιαννίδου Τατιάνα (Operanti) και Τριανταφυλλίδου Ανδρονίκη (Έπιπλα Λάμπρος).
Τέχνη και Πολιτισμός: Σμελτς Φρανσουάζ (Pop-Up & Paper Stories), Φλέγγας Γιώργος (Σκηνοθέτης), Κολαλάς Αθανάσιος (Εικαστικός-Σκηνογράφος-Σκηνοθέτης), Βουτσά Χαρίκλεια (Χορεύτρια), Κουντουράς Παναγιώτης (Σκηνοθέτης) και Αλεξία Καλαϊτζή (Indancestrial)

Γε’ νέο Επιχειρείν: Γιάννης Καρτάλης (G-sports), Λίνα Μούτσου (Staystrong), Απόστολος Κιουρτζής (Car Planet EKO), Αλέξανδρος Τριανταφύλλου (Josera), Μάριος Σπύρογλου (Ημέρα με τα χρώματα), Στράτος Σαράντου (Τεχνολειαντική), Μαρία Χρόνη (Artads), Δέσποινα Ζυγουλιάνου (Ritz Clothing), Χρήστος Κοσμάτος (Cosmatos), Αναστασία Ουζούνη (Detective Ουζούνης) και Σιδηροπούλου 'Αρτεμις (Ζαχαροπλαστείο Πτολεμαΐδα).
Τουρισμός: Φίλιππος Καραΐσκος (Φάρμα Καραΐσκος), Βάλια Κελίδου (Κύκλωπας Α.Ε) και Δερμεντζοπούλου Ελένη (Democritus Travel).

Επιμελητήριο Καβάλας: Δημήτρης Ατλαμάζογλου (Ατλαμάζογλου Executive Meat Delights)
Εξαίρετης Κοινωνικής Προσφοράς: Νίκος Ράγκος (Σύμβουλος Μεταναστευτικής Πολιτικής) και Αλέξανδρος Τανασκίδης (Δημοσιογράφος)


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!