Νέο fund 350 εκατ. δολαρίων από την Israel Infastructure Partners για υποδομές

Με ανακοίνωση της χθες η Israel Infastructure Partners γνωστοποίησε την έναρξη των λειτουργιών ενός νέου fund το οποίο θα διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 350 εκατ δολαρίων για επενδύσεις σε εταιρείες που ασχολούνται με τους τομείς άμυνας, επικοινωνίες, ενέργεια, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μεταφορές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και διαχείριση υδάτων.

Η Israel Infastucture Partners ιδρύθηκε για να διευκολύνει τις ξένες επενδύσεις στο Ισραήλ, επιδιώκοντας να επενδύσει σε επιχειρήσεις που αποτελούνται από «σκληρά» περιουσιακά στοιχεία, προσφέρουν θέσεις εργασίας κορυφαίων χαρακτηριστικών και βελτιώνουν βασικά θέματα υποδομών.

Όπως δήλωσε ο Shalom Misrahi της Israel Infastructure Partners . «Στόχος μας είναι να επιτύχουμε αποδόσεις μέσω της επένδυσης και της λειτουργικής βελτίωσης των περιουσιακών στοιχείων της υποδομής, τα οποία είναι σημαντικά για τη λειτουργία της οικονομίας του Ισραήλ. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις επενδύσεις για να δημιουργήσουμε τρέχοντα εισοδήματα και εκτίμηση κεφαλαίου για τους επενδυτές μας».

Η ζήτηση για επενδύσεις σε υποδομές είναι τεράστια αυτή την περίοδο στο Ισραήλ, το οποίο είναι ακόμα στην διαδικασία βελτίωσης και οικοδόμησης των υποδομών του, κάτι που παρέχει μεγάλες ευκαιρίες στους επενδυτές. Οι τομείς οι οποίοι έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη λύσεων και εκσυγχρονισμού, είναι αυτοί των των τμημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού σε ενέργεια και ενός ευρέος φάσματος δημόσιων υπηρεσιών όπως οι δρόμοι, οι σιδηρόδρομοι, τα αεροδρόμια και τα δίκτυα επικοινωνιών.

Οι πρωτοβουλίες σε αυτούς τους τομείς έχουν γίνει πιο δύσκολες λόγω της μείωσης της παραδοσιακής δημόσιας χρηματοδότησης και της εξασθένισης των οικονομικών συνθηκών. Αυτά τα ζητήματα πόρων έχουν δημιουργήσει μια αυξημένη ανάγκη για «έμπειρα ιδιωτικά κεφάλαια».

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!