Ο επιχειρηματικός κόσμος σε συγχρονία με τον παλμό της κοινωνίας

Η ιδέα για τη διεξαγωγή ενός Οικονομικού Forum κατά το πρότυπο του Νταβός στο κέντρο του αρχαίου κόσμου είναι εξ ορισμού ελκυστική.

Τοποθετεί τον τόπο στην καρδιά των εξελίξεων, ενώ ενδιαφέρουσα ήταν και η επιλογή του φετινού θέματος "The Challenge of Inclusive Growth".

Ως συμμετέχουσα πρώτη φορά, παρατήρησα κυρίως την αντίφαση μεταξύ δύο κόσμων: του πολιτικού και του επιχειρηματικού.

Αν κάτι χαρακτήρισε αυτό το Forum ήταν η αδυναμία του πολιτικό κόσμου να απαντήσει στις προκλήσεις των καιρών και στις προσδοκίες των νέων ανθρώπων που έδωσαν το παρών - κυρίως φοιτητών από διάφορα Πανεπιστήμια - οι οποίοι σίγουρα απογοητεύτηκαν από τις απαντήσεις που δεν πήραν.

Αντίθετα, ο επιχειρηματικός κόσμος κινήθηκε σε διαφορετικούς ρυθμούς και σε συγχρονισμό με τον παλμό της κοινωνίας, της οικονομίας και της παραγωγικότητας. Δίνοντας ξεκάθαρα την εντύπωση πως η χώρα διαθέτει ανθρώπους με όραμα και διάθεση για δημιουργία.

Συζητώντας για γεωπολιτική, για ψηφιακό μετασχηματισμό, για εταιρική διακυβέρνηση με διακεκριμένους ομιλητές και ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι εκπρόσωποι των περισσότερων εταιριών-πολυεθνικών και ελληνικών-έδειξαν να έχουν πλήρη επίγνωση της παγκόσμιας τάσης για corporate activism και υπεύθυνη ηγεσία.


της Χριστίνας Κουτρομάνου
Strategy + Communications Director στην Hill+Knowlon Reputation Strategies
πηγή: emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!