Επενδύει €9 δισ. σε startup η Ευρώπη

Τη διάθεση ποσού €9 δισ. προβλέπει το πρώτο ευρωπαϊκό ψηφιακό πρόγραμμα "Ψηφιακή Ευρώπη" δήλωσε η Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία, Μαρίγια Γκάμπριελ, από το βήμα της διάσκεψης "Startup Europe 2019", που πραγματοποιείται στην Κλουζ Ναπόκα, στο πλαίσιο της ρουμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Γκάμπριελ κάλεσε τους εκπροσώπους των νεοφυών επιχειρήσεων, από 35 χώρες, που παρακολουθούν τις εργασίες του συνεδρίου, να συνεργαστούν και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που ανοίγονται σ' αυτόν το τομέα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Πρότεινα το πρώτο ευρωπαϊκό ψηφιακό πρόγραμμα, με την κατανομή των 9 δισ. ευρώ, που ονομάζεται "Ψηφιακή Ευρώπη". Θα πραγματοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις σε υπολογιστές, τεχνητή νοημοσύνη, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, κόμβους ψηφιακής καινοτομίας. Δεν πρόκειται μόνο για έρευνα και ανάπτυξη, αλλά για τη δημιουργία τοπικών δυνατοτήτων σε ψηφιακό και τεχνολογικό επίπεδο, στο επίπεδο των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων στην κοινωνία, με την υποστήριξη ενός δικτύου ψηφιακών διανομέων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκάμπριελ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας της Ρουμανίας, Αλεξάντρου Πετρέσκου, τόνισε ότι το συγκεκριμένο πεδίο (σ.σ. το πρόγραμμα) είναι εξαιρετικά σημαντικό, ενώ ο δήμαρχος της Κλουζ Ναπόκα, Εμιλ Μποκ, αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορεί να έχει η πόλη από το πρόγραμμα "Ψηφιακή Ευρώπη", χαρακτηρίζοντας τό, ως μία εξαιρετική ευκαιρία.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη» θα χρηματοδοτήσει έργα σε πέντε τομείς: Σούπερ υπολογιστές, τεχνητή νοημοσύνη, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες και διασφάλιση της ευρείας χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας και της κοινωνίας.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!