Εφαρμογή της ελληνικής startup Welcome Pickups κάνει τα ταξίδια πιο εύκολα

Κάθε φορά που προσπαθούμε να οργανώσουμε ένα ταξίδι, το ενδιαφέρον μας αρχίζουν να μονοπωλούν ερωτήσεις του τύπου: «Πώς θα μεταφερθώ από το αεροδρόμιο;» ή «Πώς θα προλάβω να δω όλα τα μνημεία του μέρους που θα επισκεφθώ;». Η νεοφυής επιχείρηση Welcome Pickups έρχεται να μας απαλλάξει από τέτοιου είδους ανησυχίες χάρη στην ταξιδιωτική πλατφόρμα που έχει αναπτύξει.

Πρόκειται για μία υπηρεσία που φέρνει σε επαφή τον χρήστη με επαγγελματίες οδηγούς, μέσω της οποίας οι επισκέπτες μπορούν να κλείσουν εκ των προτέρων την παραλαβή τους από το αεροδρόμιο, το λιμάνι ή τον σταθμό. Η υπηρεσία όμως δεν προσφέρει μόνο αυτό. Δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κλείσει εισιτήρια για αξιοθέατα και μουσεία, να οργανώσει διαδρομές και να περιηγηθεί σε διάφορα μέρη που τον ενδιαφέρουν με τον οδηγό. Αλλωστε, ο οδηγός φροντίζει να του εξασφαλίζει τα απαραίτητα για να διευκολύνει την παραμονή του εκεί... ακόμη και κάρτα sim. Η εταιρεία συστήθηκε στην αγορά πρώτη φορά το 2015, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναπτύχθηκε ραγδαία. «Η Welcome ιδρύθηκε από εμένα και τον Σάββα Γεωργίου και αποτελεί μία μετεξέλιξη της ιστοσελίδας Dopios μέσω της οποίας οι ξένοι τουρίστες έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους μιας πόλης. Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε την Welcome και σήμερα συνεργαζόμαστε με 800 επαγγελματίες οδηγούς σε 13 ευρωπαϊκές –κυρίως– χώρες για 35 προορισμούς», αναφέρει ο συνιδρυτής Αλέξανδρος Τρίμης. Η εταιρεία πέρυσι εξυπηρέτησε περίπου 450.000 ταξιδιώτες, ενώ φέτος ο αριθμός τους αναμένεται να κινηθεί κοντά στο 1 εκατ.

Εξάλλου, η ανάπτυξη της εταιρείας αποτυπώνεται και στα οικονομικά της αποτελέσματα, καθώς ο τζίρος της για φέτος υπολογίζεται σε μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Το αξιοσημείωτο με την εταιρεία Welcome είναι ότι στην αρχή της λειτουργίας της απασχολούσε μόνο δύο άτομα, πετυχαίνοντας μέσα σε λίγα χρόνια αυτά να αυξηθούν σε 65. Η ανοδική της πορεία οφείλεται και σε μία σειρά χρηματοδοτήσεων που έδωσαν «πνοή ζωής» στην εταιρεία. Ο κ. Τρίμης αναφέρει ότι η εταιρεία έχει εξασφαλίσει ήδη 2,5 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή και του ελληνικού fund VentureFriends, ενώ πρόσφατα άντλησε αντίστοιχο ποσό από επενδυτικά κεφάλαια της Αγγλίας, της Πολωνίας αλλά και από επενδυτές από το Ντουμπάι. Αυτή η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε άλλους 30 προορισμούς, περιλαμβανομένων του Λονδίνου, του Κέιπ Τάουν στη Ν. Αφρική και του Ναϊρόμπι στην Κένυα. Ο κ. Τρίμης επισημαίνει άλλωστε ότι επιθυμία της ομάδας είναι να εισάγει τις υπηρεσίες της ακόμη και σε «δύσκολους» προορισμούς, όπως είναι το Μεξικό. Για τη μεταφορά των ταξιδιωτών, η startup διατηρεί συνεργασίες και με πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες ή και με μικρότερα ξενοδοχεία, ενώ πρόσφατα εγκαινίασε και την υπηρεσία BNB Hosts την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πελάτες που νοικιάζουν διαμερίσματα σε πλατφόρμες όπως η Airbnb.

kathimerini.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!