Hotel Development Trend – Κτίρια γραφείων μετατρέπονται σε νέα ξενοδοχεία

Μια αναδυόμενη τάση που βλέπουν οι αρχιτέκτονες στην ανάπτυξη ξενοδοχείων είναι η μετατροπή των παλαιότερων κτιρίων γραφείων σε ξενοδοχεία. Οι θέσεις και οι ανάγκες του γραφείου μεταβάλλονται ταχέως καθώς εξελίσσονται οι τάσεις στο παραδοσιακό περιβάλλον γραφείου.

Οι εταιρείες σε προαστιακές περιοχές επιθυμούν να βρίσκονται σε χώρους που ζουν, εργάζονται και παίζουν, προκαλώντας αύξηση των κτιρίων γραφείων που είναι κενά και δεν προσφέρουν άλλες παροχές αστικού τύπου, όπως το λιανικό εμπόριο και τα εστιατόρια. Τα μεγάλα κτίρια γραφείων και οι τεράστιοι χώροι στάθμευσης είναι λιγότερο ελκυστικοί για αυτές τις επιχειρήσεις. Οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη των ξενοδοχείων βλέπουν αυτά τα κτίρια ως πρωταρχικές τοποθεσίες για δημιουργία μοναδικών ξενοδοχείων. Πολλά από αυτά τα ξεπερασμένα κτίρια γραφείων χρειάζονται σύγχρονες βελτιώσεις και μέσω αυτής της διαδικασίας μετατρέπονται σε άλλες χρήσεις.

Ο Stephen Overcash, ένας αρχιτέκτονας με εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό και την κατασκευή ξενοδοχείων για περισσότερα από 20 χρόνια, αναμένει να συνεχιστεί η δουλειά στον τομέα αυτό. Η εταιρεία του, Overcash Demmitt Architects, ειδικεύεται στο σχεδιασμό του ξενοδοχείου και εργάζεται επί του παρόντος σε διάφορες μετατροπές από γραφείο σε ξενοδοχείο.

Η μετατροπή κτιρίων γραφείων έχει νόημα, καθώς η ανάπτυξη του ξενοδοχείου συνεχίζει να ευδοκιμεί, και οι πρώτες θέσεις είναι πιο δύσκολο να βρεθούν. Η δυναμική του εργασιακού χώρου συνεχίζει να αλλάζει και οι πιο σύγχρονοι χώροι εργασίας βρίσκονται πιο κοντά στις αστικές ανέσεις, αφήνοντας κενά αυτά τα παλαιότερα κτίρια γραφείου », λέει η Overcash. “Είναι πιο αποτελεσματική η μετατροπή ενός κτιρίου γραφείων σε ένα ξενοδοχείο σε σχέση με την κατασκευή νέου. Είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον και εξοικονομεί μήνες κουραστικής έγκρισης και άδειας “.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της μετατροπής ενός κτιρίου γραφείων είναι ότι τα ξενοδοχεία απαιτούν λιγότερο χώρο στάθμευσης από τα γραφεία. Οι μεγάλες θέσεις στάθμευσης που είναι απαραίτητες για το χρήστη του γραφείου είναι η πρώτη ακίνητη περιουσία για ένα πρόσθετο ξενοδοχείο ή εστιατόριο. Μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Overcash στο μετασχηματισμό γραφείων είναι η ανάγκη προσαρμογής σε διαφορετικές διαρθρωτικές απαιτήσεις, η ανάγκη για επιπλέον ανελκυστήρες και η ανάγκη να καλυφθούν επιπλέον κλιματιστικά και υδραυλικά φορτία. “Αυτές οι απαιτήσεις είναι εύκολο να σχεδιαστούν γύρω, και για τους ξενοδόχους, οι ευκαιρίες υπερβαίνουν κατά πολύ τις προκλήσεις.”

της Βασιλικής Πούλου
hotelmag.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!