Ξεχωρίζει το Academia από τις νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις της Αθήνας

Την ένταξη σε καθεστώς ενίσχυσης 12 5αστερων ξενοδοχειακών μονάδων ενέκρινε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ακόμα περισσότερες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα μέσα στο 2019.

Στην συγκεκριμένη διάταξη περιλαμβάνεται και το επενδυτικού σχέδιό του ξενοδοχειακού ομίλου Yasbek λιβανέζικων συμφερόντων. H εταιρία Υasbek Hotel Establishment Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις έχει προχωρήσει ήδη από το 2017 στην μίσθωση του ακινήτου του Ναυτικού Εποχικού Ταμείου στην οδό Ακαδημίας και Ομήρου με σκοπό την μετατροπή του σε 5αστερό ξενοδοχείο. Η εκμίσθωση έγινε για 30 έτη με δυνατότητα παράτασης ακόμη 10 ετών. Το ετήσιο μίσθωμα για το ακίνητο ανέρχεται στις 100.000 ευρώ.

Η συνολική επένδυση του ξενοδοχειακού ομίλου θα φτάσει τα 5,3 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει 60 πολυτελή δωμάτια και roof garden με θέα την Ακρόπολη. Με την ένταξη του στο καθεστώς ενίσχυσης Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ (Α΄ κύκλος) αναμένεται να ενισχυθεί με 1,1 εκατ. ευρώ.

Από τον Νοέμβριο του 2018 η κοινοπραξία που αποτελείται από τη Shaner Italia, SRL, τμήμα του Shaner Hotel Group με εστίαση στη λειτουργία ξενοδοχείων στη Μεσόγειο, και η CS Hospitality με έδρα την Αθήνα, έχουν ανακοινώσει ότι θα αναλάβουν την λειτουργία του ξενοδοχείου.

Το Academia, το πρώτο για την αλυσίδα Autograph στην Αθήνα του ομίλου Μarriot , έρχεται να συμπληρώσει το Athens Marriot που άνοιξε τις πύλες του μέσα στο 2018 στη Λεωφόρου Συγγρού απέναντι από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Athens Marriot. O παγκόσμιο ξενοδοχειακός όμιλος μετράει ήδη 31 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, τα 22 από τα οποία είναι 5 αστέρων.

Όσον αφορά τον όμιλο Yasbek μαζί με την ισραηλινή αλυσίδα ξενοδοχείων Leonardo και τη οικογένεια Βερούκα που σε συνεργάζεται με τον γαλλικό όμιλο Accor έχουν καταθέσει προσφορές για την αξιοποίηση του ακινήτου επί των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, στο οποίο στεγαζόταν μέχρι το 2010 το ξενοδοχείο Esperia Palace.

Εκτός από το Αcademia, σε καθεστώς ενίσχυσης εντάχθηκαν ακόμα 4 ξενοδοχεία 5 αστέρων που πρόκειται να δημιουργηθούν στη Μύκονο, 3 στη Ζάκυνθο-το ένα από αυτά θα αναβαθμιστεί- και από ένα σε Ρόδο (επέκταση), Πάρο (δημιουργία) και Κουφονήσια (αναβάθμιση).

του Θάνου Τσαλουχίδη
bizness.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!