ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Μπαίνει στρατηγικός επενδυτής στη "ΘΕΣγάλα"

Σε προχωρημένες, παράλληλες διαπραγματεύσεις, με τις Τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού του και με γνωστό Λαρισαίο βιομήχανο που βραβεύθηκε πρόσφατα από την EY ο οποίος δεν αποκλείεται να αναλάβει ρόλο στρατηγικού επενδυτή, βρίσκεται η διοικητική ομάδα του ΘΕΣγάλα, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των συζητήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και με τον επενδυτή, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ελεγκτικές εταιρείες κάνουν τις αποτιμήσεις, ενώ σχεδιάζεται το μοντέλο και το νομικό πρόσωπο, μέσω του οποίου ο επενδυτής θα εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο του ΘΕΣγάλα.

Aν και μέχρι στιγμής τίποτε δεν έχει κλείσει, δεν αποκλείεται να υπάρξει θετική κατάληξη και στα δύο μέτωπα το αμέσως προσεχές διάστημα. Σε μια τέτοια περίπτωση ο ΘΕΣγάλα, αφενός θα έχει επιτύχει την αναδιάρθρωση του δανεισμού του, ύψους 6 εκατ. ευρώ και αφετέρου θα αποκτήσει αναγκαία ρευστότητα, αντίστοιχου ύψους, δηλαδή περί τα 6 εκατ. ευρώ από τον στρατηγικό επενδυτή.

Eξέλιξη η οποία κρίνεται θετική απ’ όσους παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την πορεία του ΘΕΣγάλα, ο οποίος μετά το επιτυχημένο "λανσάρισμα" του εν μέσω κρίσης, το τελευταίο έτος εμφανίζει σημάδια κόπωσης. Κάτι που έχει "χτυπήσει" και στην καταβολή των μισθών, η οποία όπως αναφέρουν πηγές κοντά στον Συνεταιρισμό, έχει αρχίσει να εξομαλύνεται.

Στην περίπτωση που ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με τον στρατηγικό επενδυτή, τότε ο ΘΕΣγάλα, από μια συνεταιριστική οντότητα, που έχει παρουσία ήδη στον πρωτογενή τομέα, στον δευτερογενή και στο λιανεμπόριο, εισέρχεται σε νέα φάση αφήνοντας πίσω την "παιδική" ηλικία και τις παιδικές ασθένειες.

Eίναι η στιγμή, λένε παράγοντες της αγοράς, που ο συνεταιρισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2011 και "κατέβηκε" στην κατανάλωση με τα ATMs του το 2013, θέλοντας και μη πρέπει να πάρει το ρίσκο και να παίξει στη μεγάλη κατηγορία.

H στιγμή είναι κομβική για την επόμενη ημέρα του συνεταιρισμού, ο οποίος μπορεί να έχει καταφέρει να δημιουργήσει brand name, ωστόσο οι άνθρωποι του γνωρίζουν καλύτερα πως σε μια αγορά όπου λεφτά δεν υπάρχουν και η κατανάλωση υποχωρεί, θα πρέπει, αν θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν αυτή τη δυναμική, να προχωρήσουν σε κινήσεις τέτοιες που θα τους εξασφαλίσουν ρευστότητα και προοπτική για το μέλλον.

Bέβαια ο συνεταιρισμός ο οποίος παράγει σήμερα το 10% της εγχώριας παραγωγής αγελαδινού γάλακτος, εκτός από τα δικά του θέματα που πρέπει να διαχειριστεί, βρίσκεται αντιμέτωπος και με τα βαθιά προβλήματα που μαστίζουν την εγχώρια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος. Η προτίμηση, μεγάλης μερίδας εγχώριων γαλακτοβιομηχανιών στο εισαγόμενο φθηνότερο γάλα, έχει αναγκάσει αρκετούς κτηνοτρόφους να πετάξουν "λευκή πετσέτα".

Tης Αλεξάνδρας Γκίτση
capital.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]