Ασφαλιστικές: Γιατί προωθούν τα προγράμματα πρωτοβάθμιας υγείας

Mεγάλη κινητικότητα στην προώθηση – πώληση προγραμμάτων υγείας που αφορούν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, με τις ασφαλιστικές εταιρείες να επιδιώκουν να περάσουν το μήνυμα ότι ο ασφαλισμένος χρειάζεται και τον «ιδιωτικό του ΕΟΠΥΥ» προκειμένου να απολαύσει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

Πρόκειται για προγράμματα τα οποία συνήθως κοστίζουν από 50 έως 100 ευρώ ετησίως και φθάνουν έως και τα 200 εκατ. ευρώ εφόσον πρόκειται για οικογενειακά συμβόλαια, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας προβλέποντας αποκλειστικές συνεργασίες με ανάλογες κλινικές και ορίζουν μια μικρή συμμετοχή του ασφαλισμένου σε ότι αφορά το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών, όπως και των εξετάσεων.

Πλέον, ανάλογα προγράμματα βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια όλων των ασφαλιστικών εταιρειών, με τις περισσότερες εξ αυτών να τα… κυνηγούν -τελευταία- περισσότερο, όπως και τα προβάλλουν περισσότερο, προκειμένου το κρίσιμο διάστημα του Δεκεμβρίου να αυξήσουν την παραγωγή τους εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι λόγω εορτών οι δαπάνες των καταναλωτών για δώρα αυξάνονται. Επίσης, το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι χαμηλού κόστους καθίστανται ελκυστικά, ενώ λειτουργούν και συμπληρωματικά στα βασικά ασφαλιστήρια Υγείας.

Θα πρέπει στο μεταξύ να τονιστεί ότι τα εν λόγω προγράμματα από εταιρεία σε εταιρεία διαφοροποιούνται σε μικρό βαθμό και αν τα χαρακτηρίζει κάτι είναι περισσότερο οι απαλλαγές που προβλέπουν, το ασφάλιστρο, όπως και η ιδιωτική κλινική η οποία παρέχει τις υπηρεσίες υγείας.

Του Πλάτωνα Τσούλου
insurancedaily.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!