Aπό το 1980 η μετοχή της Apple έχει ανέβει 43.000%

Mπορεί τον τελευταίο καιρό η Apple να αντιμετωπίζει προβλήματα με την τοποθέτηση των προϊόντων της, αλλά και με τα "απόνερα" του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, όμως εξακολουθεί να αποτελεί την κορωνίδα της αμερικανικής τεχνολογίας και να αποτελεί μια από τις πιο "σίγουρες" μετοχές του αμερικανικού ταμπλό. Όμως τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει και μαζεύονται συννεφάκια στον μέχρι πρότινος γαλανό ουρανό της εταιρείας.

Eίναι ενδεικτικό πως από την δημόσια εγγραφή της το 1980, η μετοχή της εταιρείας έχει ανέβει 43.000%. Ο τεχνολογικός κολοσσός άκουσε το πρώτο καμπανάκι στις 12 Δεκεμβρίου το 1980, με τιμή 22 δολάρια ανά μετοχή. Μετά από αρκετά split και πάνω από 1 δισεκατομμύριο iPhone αργότερα, η μετοχή της εταιρείας του Steve Jobs έχει κερδίσει 43.371%.

Oι τελευταίες εξελίξεις είναι από τις πιο δύσκολες στην πρόσφατη πορεία και ιστορία της θρυλικής εταιρείας, καθώς τον Μάιο κάποιοι αναλυτές προέβλεψαν πως η μετοχή της εταιρείας θα έπεφταν στα 172 δολάρια ανά μετοχή τους επόμενους 12 μήνες, λόγω των ασθενών πωλήσεων του επετειακού της μοντέλου iPhone X. "Οι πωλήσεις του iPhone δεν επιδεινώνονται αν και το τηλέφωνο έχει 'αποτύχει' να εμπνεύσει τους καταναλωτές" ανέφερε ο αναλυτής Jeffrey Kvaal σε σημείωμα στους πελάτες του. "Η Apple πέτυχε καλύτερους του αναμενόμενου όγκους πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο, ωστόσο πιστεύουμε πως το sell through δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά" ανέφερε το σημείωμα.

Nωρίτερα αυτό το μήνα επίσης δύο εταιρείες της Wall Street μείωσαν την τιμή στόχο της Apple, επίσης λόγω της χαμηλής ζήτησης του iPhone. Η μείωση έγινε μετά την έρευνα που πραγματοποίησε η UBS σε 6.900 καταναλωτές σε πέντε χώρες και διαπίστωσε ότι μόνο το 18% δήλωσε ότι θα αγοράσει ένα iPhone το επόμενο δωδεκάμηνο, το οποίο μειώθηκε από 21% το 2017. Και στην Κίνα , ο αναλυτής Timothy Arcuri δήλωσε ενδιαφέρον ένα νέο χαμηλό στη χώρα, όπου η πρόθεση αγοράς είναι στο 23%, μειωμένη κατά 6% από το προηγούμενο έτος.

Ως αποτέλεσμα, η UBS μείωσε τον στόχο τιμών της στην Apple στα 210 δολάρια από 225 δολάρια ανά μετοχή, αλλά διατήρησε την τιμή αγοράς στο απόθεμα. Επιπλέον, η Rosenblatt Securities έκοψε το στόχο τιμής της Apple στα 165 δολάρια από 200 δολάρια, επίσης λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων των iPhones. Η εταιρεία Wall Street μείωσε επίσης τις εκτιμήσεις των κερδών για την Apple για το 2019.

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!