iBanFirst: Χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ και παρουσία στην Ελλάδα

H iBanFirst ανακοίνωσε νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 15 εκατ. ευρώ στον οποίο συμμετέχει για άλλη μια φορά ο Xavier Niel. Μόνο αυτό το γεγονός αξίζει την προσοχή μας.

Έχουμε καλύψει τα της iBanFirst από τα πρώτα βήματά της, όταν είχε ομολογουμένως πολλούς και εντυπωσιακούς στόχους για να καλύψει τις λογιστικές, επιχειρηματικές και τραπεζικές ανάγκες των νέων επιχειρηματιών και ΜμΕ. Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο η Βελγική FinTech ειδικεύτηκε και εστίασε στις τραπεζικές υπηρεσίες συναλλαγματικού περιεχομένου για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ).

Η FinTech Startup ιδρύθηκε το 2013 από τον Pierre Antoine Dusoulier, πρώην CEO της Saxo Bank, έχει πάρει άδεια λειτουργίας σαν ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος από την Κεντρική Τράπεζα του Βελγίου και απλοποιεί τις διεθνείς μεταφορές κεφαλαίων και πληρωμών των επιχειρήσεων μειώνοντας κόστη και το ρίσκο των ισοτιμιών.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, οι εταιρείες, οι οποίες ιστορικά υποστηρίζονταν από τις τοπικές εμπορικές τράπεζες, πασχίζουν σήμερα να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες μεταφοράς κεφαλαίων και διαχείρισης των συναλλαγματικών προμηθειών και ισοτιμιών τους για τις παγκόσμιες οικονομικές τους δραστηριότητες.

Δύο χρόνια μετά την πρώτη επένδυση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ από τον Xaviel Niel, η iBanFirst χρηματοδοτήθηκε με άλλα 15 εκατομμύρια ευρώ από τον ίδιο επενδυτή, καθώς και από τις εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Serena και Breega. Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για έρευνα και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών στον τομέα διεθνών μεταφορών κεφαλαίων και διαχείρισης συναλλαγματικών προμηθειών και θα ενισχύσουν την παγκόσμια παρουσία της iBanFirst.

Μια και αναφερθήκαμε στην παγκόσμια παρουσία η iBanFirst έχει ανοίξει γραφείο στη Κύπρο και προσφέρει τις υπηρεσίες της και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Pierre-Antoine Dusoulier, ιδρυτή της iBanFirst, «με τα νέα κεφάλαια που συγκεντρώσαμε, τις αλλαγές που επιφέρει η οδηγία PSD2, καθώς επίσης και τις πληροφορίες από τους 2.500 πελάτες μας και τους 20.000 προμηθευτές τους παγκοσμίως, οι δυνατότητές μας, για επέκταση είναι τεράστιες.

Η φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε μέσω της πλατφόρμας μας όλο και περισσότερες νέες υπηρεσίες. Ξεκινήσαμε το 2018 με τη προσφορά αντιστάθμισης συναλλαγματικού κίνδυνου μέσω Συμβολαίων Μελλοντικής εκπλήρωσης, την δυνατότητα εγγυημένης τιμής σε συναλλαγματικές ισοτιμίες του Ευρώ μέσω Flexible Forward Contracts, εξατομικευμένα IBANs για τους πελάτες, ομαδοποίηση εξωτερικών τραπεζικών λογαριασμών, παρακολούθηση πληρωμών με Swift GPI κ.λπ.».

Συνεχίζοντας ο Pierre-Antoine Dusoulier πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν όρια για εμάς σε ό,τι πρόκειται να φέρει την επανάσταση στο τομέα μεταφοράς κεφαλαίων, κάλυψης συναλλαγματικών ισοτιμιών και κίνδυνου των εταιρειών. Στο εγγύς μέλλον, θα προσφέρουμε πρόσβαση σε νέα νομίσματα, χρηματοδότηση τιμολογίων, επενδύσεις σε μετρητά και ακόμα πιο εξελιγμένες λύσεις ανταλλαγής συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης ισοτιμιών (Forward Exchange Solutions)».

Ο Ben Marrel, συνιδρυτής της Breega, τόνισε: «Λίγες νέες επιχειρήσεις βλέπουν το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων που προσφέρει η οδηγία PSD2. Όπως συνέβη παλιά με τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια, τώρα είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια παρόμοια ανταγωνιστική πρόταση στον τραπεζικό τομέα».

«Αυτή την πρόταση αναπτύσσει η iBanFirst με το metabank όραμα της για τις εταιρίες με διεθνείς οικονομικές δραστηριότητες και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε στην περιπέτεια. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για την επίτευξη του κοινού στόχου της δημιουργίας ενός Ευρωπαίου ηγέτη στις υπηρεσίες μεταφοράς κεφαλαίων και μετατροπής συναλλάγματος!».

startupper.gr