Κατάργηση συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

Την επιτακτική ανάγκη κατάργησης του συμπληρωματικού φόρου επανέλαβε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ιδιοκτητών Αχαΐας ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI).

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο φόρος αυτός επιβλήθηκε για να μείνουν πρακτικά αφορολόγητες οι εκτός σχεδίου ιδιοκτησίες, ακόμα κι όσες βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικά περιοχές, όντας δηλαδή υψηλής αξίας. Επιπλέον, όπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ, τυχόν κατάργησή του θα είχε σημαντικό όφελος στην οικονομία μακροπρόθεσμα, μέσω της σταδιακής αύξησης της κατανάλωσης.

Παράλληλα, ο κ. Παραδιάς σημείωσε τους κινδύνους απώλειας της περιουσίας που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία βρίσκονται σε περιοχές όπου θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα το κτηματολόγιο, με την εφαρμογή του τεκμηρίου ιδιοκτησίας του Δημοσίου αλλά και με τη μαζική δήλωση, ως δημοσίων, εκτάσεων που πριν από δεκαετίες ήταν μεν δασικές, αλλά που σήμερα έχουν ενταχθεί στον αστικό ιστό.

kathimerini.gr