Προς αναζήτηση επενδυτή η ΕΒΖ

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αναζητά νέο επενδυτή για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς η Innovation Brain του Λούκας Φέκερ, δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά, κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει έως το τέλος Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, η προοπτική λύσης με το συγκεκριμένο σχήμα «έχει χλωμιάσει» ωστόσο, το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλους ενδιαφερόμενους και εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, για την τρέχουσα θα υπάρξει παραγωγή ζάχαρης καθώς οι παραγωγοί παραδίδουν τεύτλα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι βρεθεί λύση από άλλους επενδυτές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ενδιαφερόμενοι με τους οποίους συζητά το υπουργείο Οικονομίας είναι τρεις εκ των οποίων οι δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πιο σοβαρό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από τους Έλληνες επενδυτές, ενώ ως προς το σχέδιο εξυγίανσης θα παραμείνει το ίδιο, με αυτό που έχει συμφωνηθεί με την Innovation Brain και τους πιστωτές της ΕΒΖ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μία εκ των τριών ενδιαφερομένων, είναι η ελληνική Royal Sugar η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία ζάχαρης.

Πηγή: euro2day.gr