ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Bόρεια Ελλάδα: Σημαντικές ευκαιρίες βλέπουν οι αμερικανικές εταιρείες

Mία διαφορετική εκδήλωση πραγματοποίησε το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο , που αφορούσε

Tις επιχειρηματικές προοπτικές και την καινοτομία στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την σημαντική παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην 83η ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρουσίασε σε μια διαφορετική εκδήλωση το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Oμιλητές στην εκδήλωση ήταν οι: Gregory W. Pfleger, Jr., Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Chip Laitinen, Οικονομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Αλέξανδρος Κωστόπουλος, από την Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και CEO της FORESIGHT και Ιωάννης Χουντής, Πρόεδρος του ΚΕ.ΑΣ.Μ.

Tο διαφορετικό της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή περισσότερων από 170 νέων ανθρώπων της Θεσσαλονίκης που αναδεικνύουν και το ενδιαφέρον της νέας γενιάς να αδράξει τις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται.


O Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ GW. Pfleger σημείωσε πως υπάρχουν σημαντικές και ξεκάθαρες ευκαιρίες και προοπτικές για την Βόρεια Ελλάδα για τις οποίες οι Αμερικανικές επιχειρήσεις δείχνουν έντονο και σταθερό ενδιαφέρον.

O C. Laitinen σημείωσε την ανάγκη να συνεχιστούν οι γενναίες μεταρρυθμίσεις για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, ενώ ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος ανέφερε ότι είναι μία μοναδική συγκυρία με πρωτόγνωρο ενδιαφέρον από τις αμερικανικές επιχειρήσεις και την αμερικανική κυβέρνηση, μία συγκυρία που το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο είναι αποφασισμένο μαζί με τα μέλη του και την κοινωνία να την αξιοποιήσουν στο μέγιστο.

Oλοι οι ομιλητές στάθηκαν στο γεγονός ότι το κοινό ήταν κυρίως νέοι άνθρωποι, φοιτητές, νέοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες που συμμετείχαν με σημαντικές παρεμβάσεις στην συζήτηση.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο μέσω των επιτροπών του έχει ήδη παρουσιάσει δέσμη προτάσεων και άμεσων παρεμβάσεων ώστε να ενισχυθεί το ισχυρό momentum που παρουσιάζουν οι πολύπλευρες Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.


emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]