Συνέδριο “2nd EcoMobility Conference ” στις 22 Ιανουαρίου 2019 - Ζάππειο Μέγαρο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το συνέδριο-θεσμός για την εναλλακτική μετακίνηση, «Ecomobility», το οποίο υπήρξε το σημαντικότερο «σημείο συνάντησης» θεσμικών φορέων, κρατικών οργανισμών και αγοράς διοργανώνεται στην Αίγλη Ζαππείου στις 22 Ιανουαρίου 2019.

Tο 2nd EcoMobility Conference πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή χρονική συγκυρία για την ηλεκτροκίνηση, την αεριοκίνηση αλλά και την υγραεριοκίνηση, καθώς στην Ελλάδα σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις προωθούν με συγκεκριμένο σχεδιασμό την χρήση των εναλλακτικών καυσίμων, ενώ πολύ πρόσφατα η ΡΑΕ ξεκίνησε τη διαβούλευση για τις υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η αγορά είναι έτοιμη: οι αυτοκινητοβιομηχανίες λανσάρουν νέα μοντέλα φυσικού αερίου, υγραερίου ή ηλεκτροκίνητα, το δίκτυο ανεφοδιασμού επεκτείνεται, η διεύρυνση των σημείων φόρτισης είναι πλέον θέμα χρόνου και η χώρα προχωρά με σταθερά βήματα προς την ικανοποίηση των ευρωπαϊκών στόχων κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στόχος του Συνεδρίου 2nd Ecomobility είναι να παρουσιάσει τις εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση, την υγραεριoκίνηση και την αεριοκίνηση, το θεσμικό πλαίσιο, τις υποδομές και τις επενδύσεις, ενώ θα προβληθούν λύσεις για τις επιχειρήσεις που στρέφονται στα εναλλακτικά καύσιμα για τη μεταφορά ατόμων και εμπορευμάτων. Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα της προηγούμενης διοργάνωσης, η εκδήλωση θα δώσει το έναυσμα να τοποθετηθούν οι φορείς της αγοράς, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι αρμόδιοι λήψης αποφάσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη του κλάδου. Επιπλέον, θα αναδείξει τις πρωτοβουλίες των φορέων, τα πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες οδηγούς, τις περιβαλλοντικές διαστάσεις και τις τάσεις του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, φορείς, επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΠΑ, η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ, εταιρίες από τον κλάδο του αυτοκινήτου, της ενέργειας (ηλεκτρική ενέργεια, παραγωγή, αποθήκευση, μπαταρίες κλπ) και των καυσίμων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, πατήστε εδώ.

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές

Η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) είναι μια μη κερδοσκοπική ερευνητική και επαγγελματική οργάνωση, που λειτουργεί ως διεπιστημονικό φόρουμ για την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μεταξύ εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ενέργειας. Στοχεύει στην προαγωγή δράσεων που αφορούν στην ενεργειακή οικονομία και αποτελεί το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Δεξαμενής Σκέψης International Association for Energy Economics (IAEE). Καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριοποίησής της διοργανώνει στην Ελλάδα και το εξωτερικό φόρουμ, ημερίδες και εκδηλώσεις για οικονομικά και ενεργειακά θέματα.

Το insider.gr συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα ελληνικά οικονομικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, προσφέροντας καθημερινή και έγκυρη ενημέρωση για όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. H μηνιαία του επισκεψιμότητα ξεπερνά το 1.000.000 μοναδικούς επισκέπτες, ενώ έχει συνεργασία με το Bloomberg και το Reuters. Παράλληλα έχει βραβευθεί ως η καλύτερη οικονομική ιστοσελίδα στην Ελλάδα.