Έλληνας στο τιμόνι της Pfizer!

Νέα στρατηγική, ανατροπές και ανάδειξη του Έλληνα Albert Bourla στην ηγεσία της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας, σηματοδοτεί η ανακοίνωση παραίτησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Ian Read.

Το δυνατό «χαρτί» της Pfizer, σε επίπεδο management, και «πρωταγωνιστής» σε σημαντικά deals της αγοράς, αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2019, κατέχοντας έως σήμερα τη θέση του Chief Operating Officer στην εταιρεία και του προέδρου του Ομίλου των Global Innovative Pharma και Global Vaccines, Oncology and Consumer Healthcare, που βρίσκονται υπό τη σκέπη της Pfizer, έως τις αρχές του 2018.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή ηγεσίας και ο Bourla είναι το σωστό πρόσωπο που θα καθοδηγήσει την Pfizer σε μια νέα εποχή» όπως επεσήμανε ο Ian Read, παραμένοντας σε καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου από τη νέα χρονιά.

Με 25 χρόνια στην Pfizer, ο 56χρονος σήμερα Albert Bourla έχει αποκτήσει εκτεταμένη γνώση του κλάδου και έχει επιδείξει την ικανότητα δημιουργίας και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Υπό την ηγεσία του, ο όμιλος έλαβε από την FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών) έγκριση για το Ibrance, το πρώτο φάρμακο της αγοράς για θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του μαστού.

Επίσης, κατάφερε να κλείσει τη συνεργασία με την γερμανική Merck KGaA για να προωθήσει το πρόγραμμα της ανοσο-ογκολογίας. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, είναι ο άνθρωπος που με στρατηγικές κινήσεις οδήγησε την εταιρεία σε ηγετική θέση στο χώρο των φαρμάκων, καθιερώνοντας την παράλληλα, σε διάφορους θεραπευτικούς τομείς όπως των καρδιαγγειακών και μεταβολικών παθήσεων, σπάνιων ασθενειών, κ.α.

businessnews.gr