Jupiter: Χαρτοφυλάκιο με πάνω από 70 ξενοδοχεία διεκδικούν πέντε μεγάλα funds

To πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες. η αξιολόγηση των πέντε προσφορών για το πακέτο δανείων Jupiter της Alpha Bank, ονομαστικής αξίας 1 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, εκδήλωσαν ενδιαφέρον τα funds Fortress, Apollo, Centerbridge, Lonestar και Pimco και η διαδικασία ήταν απολύτως επιτυχημένη, όπως αναφέρουν πηγές.

Εξαιτίας της συμμετοχής ξένων επενδυτών από ΗΠΑ, Ευρώπη, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν διαρροές όσον αφορά τις τιμές που δόθηκαν, ωστόσο αρκετοί θεωρούν ότι θα ξεπεραστεί η προσφορά που δόθηκε για το πρώτο πακέτο δανείων με εξασφαλίσεις Amoeba της Πειραιώς. Έτσι οι εκτιμήσεις αναφέρουν μια τιμή κοντά στο 25-26%.

Το Jupiter περιλαμβάνει 500 μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε 1.700 ακίνητα, εκ των οποίων πάνω από τα 70 είναι ξενοδοχεία σε Μύκονο, Κρήτη, Ρόδο, Κεφαλλονιά. Συγκεκριμένα, μεταξύ των ξενοδοχείων που περιλαμβάνονται είναι ένα με 34 κλίνες στη Μύκονο, ένα με 275 κλίνες στην Χερσόνησο Κρήτης κι ένα με 148 κλίνες στην Κεφαλλονιά. Επίσης, περιλαμβάνονται ξενοδοχεία από Σύρο, Σαντορίνη, Μύκονο, Κεφαλλονιά.

Στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται και ακίνητα αξίας μεγαλύτερης των 50 εκατ. που έχουν περιέλθει στην τράπεζα με το 30% να είναι στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ολοκλήρωση της πώλησης του Jupiter, μαζί με την πώληση του δεύτερου χαρτοφυλακίου ανασφάλιστων NPLs (Mercury) που πουλά η Alpha Bank μετά το πρώτο Venus, θα συμβάλουν, σύμφωνα με πηγές της τράπεζες, στη μείωση των NPLs κατά 2,9 δισ που έχει δεσμευτεί να επιτύχει το δεύτερο 6μηνο του 2018.

του Δημήτρη Παφίλα
newmoney.gr