IKEA: Επενδύει 200 εκατ. ευρώ στη Σερβία

Επενδύσεις συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στη Σερβία την επόμενη πενταετία η σουηδική αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού IKEA, ξεκινώντας το επενδυτικό της πρόγραμμα στη βαλκανική χώρα από το επόμενο έτος.

Ειδικότερα, την προσεχή άνοιξη η εταιρεία θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός πάρκου λιανικής στο Βελιγράδι, συνολικού ύψους επένδυσης 50 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2020, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Stefan Vanoverbeke, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Υποδομών της Σερβίας.

"Το έργο αυτό όχι μόνο θα φέρει στη χώρα μας νέα έσοδα και μια επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ, αλλά θα δημιουργήσει επίσης 400 θέσεις απασχόλησης", τόνισε η υπουργός Υποδομών της χώρας, Zorana Mihajlovic, κατά τη διάρκεια της συνάντησή της με τον Stefan Vanoverbeke στο Βελιγράδι (φωτογραφία παρακάτω).



Τα σχέδια, όμως, της IKEA για τη βαλκανική χώρα περιλαμβάνουν και άλλες επενδύσεις, αφού όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας της χώρας, Zoran Djordjevic, τον προηγούμενο μήνα, η σουηδική εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει συνολικά 200 εκατ. ευρώ στη Σερβία την επόμενη πενταετία.

Σημειώνεται ότι η IKEA έκανε την είσοδό της στην αγορά της Σερβίας τον Αύγουστο του 2017, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημά της στη χώρα στο Βελιγράδι.

emea.gr