Ταξιδιωτικός Όμιλος FTI: Ποντάρει σε νέα ξενοδοχεία και πτήσεις προς Ελλάδα

Σε περαιτέρω άνοδο της τουριστικής ζήτησης για την Ελλάδα ποντάρει και για την επόμενη σεζόν ο μεγάλος γερμανικός ταξιδιωτικός όμιλος FTI. Σύμφωνα με διευθ. σύμβουλο του ομίλου Ralph Schiller, τη νέα χρονιά ο FTI θα διευρύνει ακόμη περισσότερο την παρουσία του και θα επεκτείνει το πρόγραμμά του, με περισσότερες πτήσεις, ειδικά σε μικρότερα νησιά, και με νέα ξενοδοχεία στους καταλόγους του, όπως σε Κρήτη και Κω.

Από τον Απρίλιο θα υπάρχουν πτήσεις από επτά γερμανικά αεροδρόμια (Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Στουτγάρδη, Αμβούργο, Λειψία και το Βερολίνο) προς την Κέρκυρα, ενώ η Κεφαλλονιά θα αποτελέσει νέο προορισμό για το γερμανικό όμιλο που τα τελευταία χρόνια επενδύει σταθερά στον ελληνικό Τουρισμό.

Φέτος ο μεγάλος τουριστικός οργανισμός εκτιμάται πως πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων για τους ελληνικούς προορισμούς, ενώ η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Πελοπόννησος βρέθηκαν στο επίκεντρο των προσφορών του.

Όμως τόσο η Αίγυπτος, όσο και η Τουρκία φιγουράρουν δυνατά στο επενδυτικό πλάνο του FTI. Και για τις δύο χώρες ο όμιλος ανακοίνωσε ενίσχυση της παρουσίας του, γεγονός που προμηνύει έντονο ανταγωνισμό στην περιοχή της Μεσογείου τη σεζόν του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο καλοκαίρι θα προσφέρει πτήσεις δύο φορές την ημέρα από το El Gouna στο Λούξορ και τρεις φορές την εβδομάδα στο Κάιρο. Τέλος η χωρητικότητα πτήσεων θα είναι υψηλότερη και για τα θέρετρα της τουρκικής ριβιέρας.

Οι μεγάλοι ξένοι tour operators, μεταξύ των οποίων TUI, Thomas Cook και Alltours, έχουν αρχίσει από τώρα να προετοιμάζουν την επόμενη χρονιά, με τους ελληνικούς προορισμούς να πλασάρονται με υψηλές προσδοκίες στα τουριστικά πακέτα. Οι εκτιμήσεις λένε άλλωστε πως ο ελληνικός τουρισμός θα διατηρήσει τη δυναμική του, παρά την επάνοδο της Τουρκίας και την αύξηση της ζήτησης για την Αίγυπτο.

Φέτος ο ελληνικός τουρισμός δείχνει να πετυχαίνει ένα ακόμη απανωτό ρεκόρ, έτσι ανεβαίνει ο ρυθμός επενδύσεων από τους tour operators. Οι αφίξεις ξένων τουριστών θα ξεπεράσουν τα 32 εκατ. μέχρι το τέλος της χρονιάς, συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών κρουαζιέρας, ενώ στο κρίσιμο σκέλος των εσόδων οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 15 δισ. εισπράξεις.

της Βασιλικής Κουρλιμπίνη
capital.gr