ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

British American Tobacco: Νέες επενδύσεις 150 εκατ. και 250 νέες θέσεις εργασίας

Το δικό της μερίδιο στην αναπτυσσόμενη αγορά του θερμαινόμενου καπνού επιχειρεί να πάρει η British American Tobacco ρίχνοντας στην αγορά το προϊόν με την ονομασία glo™.

Στο πλαίσιο αυτό η πολυεθνική, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης που πραγματοποίησε το πρωί, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επένδυσης συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του οποίου αναμένεται να δημιουργηθούν 250 νέες θέσεις εργασίας ως το τέλος του 2019.

Με τη διάθεση του νέου προϊόντος η ελληνική αγορά γίνεται μία απ' τις πρώτες – δέκα – χώρες παγκοσμίως που θα διαθέτει πλέον ολόκληρη τη γκάμα των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς του Ομίλου. Το πρώτο λανσάρισμα του glo έγινε με μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία και έκτοτε έχει επεκταθεί σε διάφορες αγορές, μεταξύ άλλων στον Καναδά, στη Νότια Κορέα, στη Ρουμανία, στη Ρωσία και στην Ιταλία.Ο Γενικός Διευθυντής της British American Tobacco για τη Νότια Ευρώπη, κ. Andrea Conzonato, δήλωσε σχετικά: «Μετά από το επιτυχημένο λανσάρισμα του Vype λίγους μήνες πριν, το λανσάρισμα του glo στην ελληνική αγορά αντιπροσωπεύει μια στρατηγική κίνηση για τη British American Tobacco στην Ελλάδα. Αποδεικνύει τη σημασία της χώρας για την εταιρεία, καθώς καθιστά την Ελλάδα μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως, που θα διαθέτει την πλήρη γκάμα των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς του Ομίλου».

Για μία πολύ σημαντική επένδυση έκανε λόγο στο χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Είναι μία επένδυση που υπηρετεί τους στόχους της χώρας. Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και επιλέγεται η χώρα μας για την κυκλοφορία νέων προϊόντων για να μην πω και για την επιλογή της American British Tobacco να καταστήσει τον Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο. Μας βοηθάει στην προσπάθεια ανάκαμψης και είμαι σίγουρος ότι η ίδια θα δικαιωθεί», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Την πρωτοβουλία της British American Tobacco χαιρέτισε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. «Εκφράζω τη χαρά μου για το γεγονός ότι γίνεται μία νέα επένδυση στη χώρα. Μόνο με επενδύσεις θα έλθει η ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα σταματήσει το “Brain Drain”. Γι αυτό και εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Το τρίπτυχο της ΝΔ για την επόμενη μέρα είναι λιγότερες δημόσιες δαπάνες, λιγότεροι φόροι και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα».Νέα αγορά

Αυτό θα είναι το δεύτερο προϊόν θερμαινόμενου καπνού που κυκλοφορεί πλέον στην ελληνική αγορά μετά το IQOS της Philip Morris Παπαστράτος, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταφέρει ήδη να απορροφήσει το 5% της ελληνικής αγοράς.

Σύμφωνα με την British American Tobacco «το glo™ είναι προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου με το αερόλυμα που σχηματίζεται από τη θέρμανση να παράγει μια φυσική γεύση καπνού, αντίστοιχη με αυτή του τσιγάρου, αλλά με περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου. Το glo έχει λιγότερη μυρωδιά και καθόλου στάχτη. Η συσκευή είναι εύχρηστη και θερμαίνει ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού (NEO™ Sticks) χωρίς καύση. Η συσκευή glo είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα μέσω των καταστημάτων και του e-shop της NOBACCO (nobacco.gr/glo), ενώ οι ράβδοι καπνού που χρησιμοποιούνται στη συσκευή είναι διαθέσιμες και σε άλλα σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εταιρεία στα βασικά πλεονεκτήματα του είναι η απλότητα αφού η συσκευή διαθέτει μόνο ένα κουμπί και διαρκεί για έως και 30 χρήσεις χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση μετά από την κάθε χρήση.

Τιμές

Το κόστος για τη συσκευή φθάνει τα 25 ευρώ. Ωστόσο θα διατίθεται μαζί με πέντε πακέτα νέου τύπου τσιγάρων (ράβδοι) με το σήμα «neon» στην τιμή των 45 ευρώ. Οι ράβδοι θα διατίθενται και απ' τα σημεία λιανικής πώλησης καπνού. Κάθε πακέτο θα κοστίζει 4 ευρώ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, κ. Juan José Marco, ανέφερε: «Συνεπείς με τον στόχο της British American Tobacco να προσφέρουμε στους ενήλικες καταναλωτές εναλλακτικές επιλογές στο κάπνισμα, υποδεχόμαστε με μεγάλο ενθουσιασμό το glo στην Ελλάδα. Με τη φιλοδοξία να ηγηθεί της κατηγορίας των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς και έχοντας επενδύσει σημαντικά σε αυτήν, η British American Tobacco αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να στηρίζει την ανάκαμψη της Ελλάδας».

Η British American Tobacco, με στόχο να ηγηθεί της κατηγορίας των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, έχει επενδύσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία έξι χρόνια στην έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών, στο κάπνισμα, προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, όπως είναι τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και τα προϊόντα ατμίσματος. Παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων.

Στην Ελλάδα, μέσα και από τις δυνατότητες που ανοίγονται από την ανάπτυξη στον τομέα αυτό, η British American Tobacco Hellas στηρίζει ακόμα περισσότερο την ελληνική οικονομία με επενδύσεις 150 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, ενισχύοντας τους Έλληνες λιανεμπόρους, προμηθευτές και εργαζόμενους και παράλληλα επεκτείνοντας περαιτέρω το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο στον Πειραιά, το οποίο συνεχίζει να συμβάλλει στις αναπτυξιακές προσπάθειες της χώρας. Το λανσάρισμα του glo αποτελεί σημαντική βάση για αυτή την επένδυση, καθώς το λανσάρισμα δημιουργεί αμέσως 100 νέες θέσεις εργασίας. Συνολικά, έως το 2019 πρόκειται να δημιουργηθούν περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας.

Ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών για τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου του Ομίλου της British American Tobacco, Δρ. James Murphy, είπε: «Αναπτύξαμε το glo, με στόχο να προσφέρουμε στους ενήλικες καπνιστές μια εμπειρία αντίστοιχη του καπνίσματος αλλά με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο σε σχέση με το συμβατικό τσιγάρο. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η καύση του τσιγάρου παράγει πολλές από τις τοξικές ουσίες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Αποφεύγοντας την καύση, το glo παράγει περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τα τσιγάρα» 1.

Απ' την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της NOBACCO, κ. Μάρκος Μαρκόπουλος, τόνισε: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για εμάς καθώς το λανσάρισμα του glo™ σηματοδοτεί το πέρασμα της NOBACCO σε μια νέα εποχή. Πλέον η εταιρεία μας γίνεται η πρώτη στον κλάδο της στην Ευρώπη που είναι σε θέση να προσφέρει στον καταναλωτή όλες τις νόμιμες, ασφαλείς και εξελιγμένες εναλλακτικές στο κλασικό τσιγάρο λύσεις, παραμένοντας πιστή στην αποστολή της: να είναι δίπλα σε όλους όσοι σκέφτονται να κάνουν την επιλογή ζωής και να αφήσουν πίσω τους το παραδοσιακό κάπνισμα. Σε όλους αυτούς λέμε ότι από σήμερα όλα πλέον είναι στο χέρι τους. Γιατί τώρα η Nobacco τους δίνει τη Δύναμη της Επιλογής.»

Η συμβολή της BAT Hellas

Σημειώνεται ότι η British American Tobacco από το 2013, η εταιρεία έχει συμβάλλει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατικά έσοδα, στηρίζοντας σημαντικά την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης. Την ίδια περίοδο, έχει επίσης στηρίξει με 320 εκατομμύρια ευρώ τις ελληνικές επιχειρήσεις και με περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ τους Έλληνες αγρότες, αγοράζοντας περίπου το 20% βασικών ελληνικών ποικιλιών καπνού. Παράλληλα, το λανσάρισμα του νέου προϊόντος θα αυξήσει σημαντικά τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο της British American Tobacco στον Πειραιά και θα στηρίξει περαιτέρω την επέκταση του λιμανιού. Το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, που διακινεί μέσω του Πειραιά, προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε άλλες χώρες, αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά. Σήμερα, περίπου 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια έρχονται ετησίως από τα εργοστάσια της British American Tobacco στην Ελλάδα.Του Στέλιου Μορφίδη
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]