Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής ανοίγει και πάλι τις πύλες του

Με μότο «Το μουσείο που σου κάνει κλικ», το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για το κοινό στο νέο του χώρο, στο Μοσχάτο Αττικής, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των εκθεμάτων, ο επισκέπτης μπορεί να δει αντίγραφο του πρώτου ποντικιού που ήταν ξύλινο, μια από τις πρώτες touch οθόνες του 1974, σκληρό δίσκο σε μέγεθος ψυγείου, υπολογιστές ορόσημα στην ιστορία του κλάδου καθώς και μια ρετρό γωνιά με ραδιόφωνο, τηλέφωνο με κυκλικό καντράν και παλιά τηλεόραση με joystick.

Πάνω από 4.500 αντικείμενα hardware, software και άλλα, «αφηγούνται» τις ιστορίες πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα της Πληροφορικής. Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής τις συγκεντρώνει και τις διασώζει μέσα από τα ιστορικά αυτά αντικείμενα, σπάνια εκθέματα και αρχειακό υλικό.

Η γενική είσοδος είναι 4 ευρώ με διαμόρφωση τιμής σε ειδικές ομάδες: σχολικά γκρουπ και φοιτητές στα 3 ευρώ, άνεργοι και παιδιά κάτω των 6 ετών δωρεάν. Τις δύο πρώτες εβδομάδες (29/09-14/10) το Μουσείο θα λειτουργεί με εκτεταμένο ωράριο (11.00-21.00) ώστε να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τον νέο χώρο. Μετά τις 14/10, θα ισχύσει ωράριο καθημερινά 10.00-14.00.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου.