ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

«Πράσινο» για το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Κόκκαλη στο Σύνταγμα

Την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το διατηρητέο, χαρακτηρισμένο ως μνημείο, της οδού Κολοκοτρώνη κοντά στην παλιά Βουλή εξασφάλισε ο όμιλος Ιntrakat με στόχο τη μετατροπή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

Πρόκειται για το τριώροφο διατηρητέο κτίριο, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κι επιφάνειας 4.160 τ.μ., το οποίο έχει εκμισθώσει η Intrakat στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού, από τα τέλη του 2017 με στόχο, μετά τις απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες, τη μετατροπή του σε boutique hotel και τη λειτουργία του μέσα στο 2019.

Tώρα, το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη εσωτερικών διαρρυθμίσεων και αλλαγής χρήσης καταστημάτων σε ξενοδοχείο, 5 αστέρων για το ακίνητο επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5, που από το 1979 έχει χαρακτηριστεί «ως έργο τέχνης, που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία, γιατί αποτελεί πολύ αξιόλογα δείγματα ελληνικού νεοκλασικού ρυθμού με αυστηρό και λιτό ύφος». Με βάση τη σχετική απόφαση, που εκδόθηκε προ ημερών και ειδικά για τη μελέτη περιβάλλοντα χώρου, εγκρίνεται, μεταξύ άλλων, η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων μόνον εντός της στοάς και όχι στον περιβάλλοντα χώρο της παλιάς Βουλής.

«Στην καρδιά της Αθήνας, το πολυτελές αυτό ξενοδοχείο θα διαθέτει 45 δωμάτια, bar restaurant με εξωτερική αυλή, γυμναστήριο και spa ώστε να αποτελέσει έναν ξεχωριστό πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Αθήνας», αναφέρουν οι επιτελείς του ομίλου, ο οποίος ήδη έχει παρουσία στο κέντρο με μικρότερη μονάδα.

«Η επιλογή της Intrakat να εκμισθώσει ένα εμβληματικό, διατηρητέο κτήριο στην καρδιά της Αθήνας και να το μετατρέψει σε boutique hotel, εντάσσεται στη στρατηγική του για εστίαση στους «χρυσούς» τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας (βλ. και Μύκονο). Η Αθήνα παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση από ξένους επισκέπτες που δίνουν έμφαση στην υψηλή αισθητική και την premium εμπειρία φιλοξενίας».

Tο νέο boutique δίπλα από την παλιά Βουλή υπολογίζεται ότι θα απορροφήσει κεφάλαια άνω των 7 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του σε 5άστερη μονάδα. Το τριώροφο διατηρητέο ακίνητο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού έχει εκμισθωθεί στην Intrakat για 20 χρόνια έναντι μηνιαίου τιμήματος ύψους 40 χιλ. ευρώ.

Της Στεφανίας Σούκη
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]