Διαψεύδει τις φήμες για την εξαγορά της η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ

Με ανακοίνωση της η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη διαψεύδει επίσημα και κατηγορηματικά όσα δημοσιεύματα έχουν έρθει κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας και φέρουν την εταιρεία να βρίσκεται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της. Κάνει λόγο για άρθρα που έχουν απώτερο σκοπό την δημιουργία σύγχυσης ενώ τονίζει έχει καταρτίσει πολυετές, μεγαλόπνοο πλάνο ανάπτυξης και επενδύσεων τόσο σε παραγωγικές δομές, όσο και σε νέα προϊόντα καθώς και αγορές - εντός και εκτός συνόρων

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Με αίσθημα ευθύνης προς το καταναλωτικό κοινό, σεβασμό προς τους εργαζομένους, τους χιλιάδες κτηνοτρόφους και προς όλους εκείνους τους θεσμικούς φορείς που τόσα χρόνια στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν ο καθένας με τη δική του ιδιότητα την αδιάλειπτη και ξεκάθαρη αφοσίωση της εταιρείας στη παραγωγή υψίστης ποιότητας προϊόντων με 100% Ελληνικό γάλα, η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ A.E αισθάνεται την ανάγκη να διαψεύσει επίσημα και κατηγορηματικά όσα δημοσιεύματα έχουν έρθει κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας και φέρουν την εταιρεία να βρίσκεται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της.

Ο συνεχής εντυπωσιασμός από ορισμένα μη επαρκώς ενημερωμένα μέσα ενημέρωσης οδηγεί σε αβάσιμες και εσφαλμένες δηλώσεις και συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της ΔΩΔΩΝΗ, η Strategic Initiative Food, δεν είναι fund αλλά ιδιώτες μέτοχοι και ως εκ τούτου δεν υπάρχει συγκεκριμένη «ωρίμανση» στην επένδυσή τους. Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε είναι πως ο απώτερος σκοπός των άρθρων αυτών, είναι αποκλειστικά η δημιουργία σύγχυσης.

Αντιθέτως, η Διοίκηση της Ηπειρωτικής Γαλακτοβιομηχανίας, έχοντας καταρτίσει πολυετές, μεγαλόπνοο πλάνο ανάπτυξης και επενδύσεων τόσο σε παραγωγικές δομές, όσο και σε νέα προϊόντα καθώς και αγορές - εντός και εκτός συνόρων - δηλώνει για μια ακόμη φορά ρητά και απερίφραστα τη δέσμευση της στην υλοποίηση του συγκεκριμένου επιχειρησιακού πλάνου.

Ο CEO της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε κ. Tom Seepers όσο και ο Αναπληρωτής CEO, κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης δηλώνουν: «Η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε προσηλωμένη στους στόχους που έθεσε εξαρχής, κατάφερε στα πέντε και πλέον χρόνια θητείας της υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς να εξυγιάνει και να αναπτύξει την εταιρία, επενδύοντας μεγάλα κεφάλαια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και αυτό επιτεύχθηκε σε συνδυασμό με διπλασιασμό των θέσεων εργασίας, τη δημιουργία και λειτουργία νέων παραγωγικών δομών και την προσήλωσή μας στον Έλληνα κτηνοτρόφο. Απερίσπαστοι συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τη ΔΩΔΩΝΗ καθιστώντας την κορυφαία στον κλάδο της, χαράσσοντας προσεκτικά και μεθοδικά τα βήματα της επόμενης δεκαετίας μέσω του σχεδιασμού νέων επενδύσεων και ανάληψης πρωτοβουλιών που θα καταδείξουν τη ΔΩΔΩΝΗ ως το σημαντικότερο Ελληνικό παίκτη της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.»

Εκ μέρους της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ

Tom Seepers , CEO ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
Μιχάλης Παναγιωτάκης, Αναπληρωτής CEO ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε