Στο χάρτη των διεθνών επενδύσεων η Αθήνα

Αύξηση 0,1% των διαθέσιμων καταλυμάτων έναντι αύξησης 8,4% της ζήτησης κατατάσσουν την Αθήνα στις πιο “hot” αγορές στην Ευρώπη για επενδύσεις σε ξενοδοχεία σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Cushman & Wakefield “Winning in Growth Cities” ετήσια έκθεση που εξετάζει την παγκόσμια επενδυτική δραστηριότητα στον τομέα των εμπορικών ακινήτων, αξιολογώντας τις πόλεις ως προς προσέλκυση κεφαλαίων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πόλεις κατάφεραν να προσελκύσουν επενδύσεις σε ακίνητα ύψους 1,8 τρισ. δολ. για το δωδεκάμηνο έως τον Ιούνιο του 2018 σημειώνοντας αύξηση 18,4% Η Νέα Υόρκη διατηρεί κορυφαία θέση ως η μεγαλύτερη αγορά ακινήτων στον κόσμο κατ 'όγκο, αλλά για πρώτη φορά δεν είναι στις παγκόσμιες κορυφαίες 5 για τις διεθνείς επενδύσεις Το Χονγκ Κονγκ ανέβηκε στις κορυφαίες 5 θέσεις παγκοσμίως, πίσω από το Λος Άντζελες, το Λονδίνο και το Παρίσι.

Το Λονδίνο ενίσχυσε τη θέση του ως η πόλη που προσελκύει τις περισσότερες επενδύσεις από το εξωτερικό, σημειώνοντας αύξηση 22%

Σε επίπεδο πόλης, η Νέα Υόρκη παραμένει μπροστά ως η μεγαλύτερη αγορά ακινήτων στον κόσμο, ακολουθούμενη από το Λος Άντζελες και το Λονδίνο, με το Παρίσι να ανεβαίνει στην τέταρτη θέση μπροστά από το Χονγκ Κονγκ. Μεταξύ των διεθνών αγοραστών, το Λονδίνο παραμένει στην κορυφή, με τη Νέα Υόρκη να πέφτει από τη δεύτερη στην έκτη θέση χάρη στην υψηλή τιμολόγηση, το ισχυρό δολάριο και την έντονα ανταγωνιστική τοπική ζήτηση.

Μεταξύ των 10 κορυφαίων πόλεων για τις συνολικές επενδύσεις, έξι είναι στις ΗΠΑ, και από δύο σε Ευρώπη και Ασία. Η ισχυρότερη πόλη στην ασιατική αγορά είναι το Χονγκ Κονγκ. Οι επενδύσεις στις ασιατικές πόλεις είναι κατά κύριο λόγο η διατήρηση του εγχώριου κεφαλαίου, αν και οι περιφερειακοί επενδυτές αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους κατά τη διάρκεια του έτους.

Η Cushman & Wakefield είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών στον τομέα των ακινήτων η οποία στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Proprius Cushman & Wakefield

ered.gr