Στα ξενοδοχεία στρέφουν την προσοχή τους οι ξένοι επενδυτές

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην μεσόγειο κατέδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Tranio, και MR&H στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου MR&H που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 60 εταιρείες (πράκτορες real estate, επενδυτές κ.ά.), περισσότεροι από τους μισούς (57%) θεωρούν οτι τα ξενοδοχεία είναι ο πιο δημοφιλής κλαδος για τους επενδυτές

Ελλάδα Ισπανία Πορτογαλία Ιταλία και Κύπρος οι πιο δημοφιλείς επενδυτικοί προορισμοί Οι σημαντικότεροι λόγοι είναι η σταθερότητα της οικονομίας τα χαμηλά επιτόκια (Ισπανία Ιταλία Γαλλία) τα προγράμματα golden visa (Ισπανία Παρτογαλία Κύπρος) και οι υψηλές αποδόσεις (Ελλάδα).

Ειδικά για την την περίπτωση της Ελλάδας, ένας από τους ερωτηθέντες παρατήρησε: “Οι επενδυτές στην Ελλάδα αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία για ανάπτυξή τους εξαρχής ή μετατροπή τους, αλλά το επενδυτικό περιβάλλον περιπλέκεται από χρονοβόρες νομικές διαδικασίες. Παρ‘όλα αυτά, εάν βελτιωθεί το όλο γραφειοκρατικό κλίμα, το ίδιο θα γίνει και με την επένδυση”.

Όσον αφορά ποιοι είναι οι πλέον δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί για τους επενδυτές, το 55% των ερωτηθέντων ονόμασαν τις Κυκλάδες και ειδικότερα Σαντορίνη, Μύκονος και Πάρος.

Πολλοί θεωρούν επίσης ότι η Αθήνα (36%) και η Κρήτη (27%) είναι υποσχόμενες αγορές, ενώ κάποιοι αναφέρουν επίσης τη Ρόδο και τη Χαλκιδική.

Στην Ισπανία ο πιο δημοφιλής προορισμός θεωρείται η Costa del Sol (Malaga, Marbella, Benalmadena, Τorremolinos, Fuengirola). Ακολουθεί η Βαρκελώνη, η Ibiza και η Costa Brava

Τέλος στην Ιταλία, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ρώμη και ακολουθεί το Μιλάνο και η Πούλια

Σύμφωνα με την έρευνα οι περισσότεροι επενδυτεές προέρχονται από τις ΗΠΑ και ακολουθούν το Ισδραήλ Η Κίνα οι Αραβικές χώρες η Ρωσσία η Βρεταννία και η Τουρκία. Ειδικότερα για την Ελλάδα οι περισσότεροι επενδυτές προέρχονται από Αμερική και Βρεταννία

Οι περισσότεροι επενδυτές προτιμούν Τα τρίστερα και τετράστερα ξενοδοχεία και θέρετρα ενώ σχολιάστηκε η νέα τάση που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια όπου το μοντέλο των παραδοσιακών "μεγάλων” ξενοδοχείων υποχωρεί, ενώ κερδίζουν έδαφος τα συνθετα (ξενοδοχεία + εξυπηρετούμενα διαμερίσματα.
ered.gr