Alpha Bank: Νέο «όχημα» στο real estate μέσω της Αlpha Real Estate Management & Investment

Η δημιουργία ΑΕΕΑΠ φαίνεται ότι μπορεί να… περιμένει στον όμιλο της Alpha Bank, η οποία έχοντας ήδη μακροχρόνια παρουσία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ακινήτων μέσω της Alpha Aστικά Ακίνητα, προχωρά τώρα στην στελέχωση της νέας θυγατρικής της στον τομέα του real estate.

Ο λόγος για την Αlpha Real Estate Management & Investment, η οποία θα έχει διευρυμένο ρόλο στον τομέα της διαχείρισης των ακινήτων του ομίλου και δη αυτών που συνδέονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεδομένου ότι τώρα οι συνθήκες για την αξιοποίησή τους στην εγχώρια αγορά real estate φαίνεται να ευνοούν περισσότερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, την ίδια στιγμή που συνολικά ο τραπεζικός κλάδος εντείνει τις προσπάθειες για μεγαλύτερο «ξεκαθάρισμα». Στη νέα εταιρεία έχουν ήδη τοποθετηθεί γνωστά στελέχη της εγχώριας αγοράς ακινήτων, με μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι των επενδύσεων και της διαχείρισης σε ακίνητα στον ιδιωτικό αλλά και τον δημόσιο τομέα.

Από την άλλη πλευρά, ο όμιλος φαίνεται ότι, επί του παρόντος, δεν προκρίνει τη δρομολόγηση της δημιουργίας Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, μία προοπτική η οποία βρίσκεται στο «τραπέζι» των συζητήσεων, ως εναλλακτική, τουλάχιστον την τελευταία τριετία, με τη διοίκηση μάλιστα να έχει πραγματοποιήσει ουκ ολίγες επαφές για τον σκοπό αυτό και με έτερους ομίλους κι επενδυτικά κεφάλαια για τη συμμετοχή τους στο εγχείρημα.

Επιπλέον, διατηρείται ο διακριτός ρόλος της Alpha Aστικά Ακίνητα, θυγατρικής του ομίλου που ασχολείται με την παροχή υπηρεσιών που καλύπτουν όλο το φάσμα της αγοράς ακινήτων (εκτιμήσεις, πιστοποιήσεις, αγορές- πωλήσεις, συντονισμός έργων κ.τ.λ.), η οποία μάλιστα αναμένει συνολικά φέτος αύξηση εσόδων από την παροχή υπηρεσιών και τις εκμισθώσεις ακινήτων. Για το πρώτο εξάμηνο του 2018, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους (σε ενοποιημένη βάση) διαμορφώνονται σε 800 χιλ. ευρώ έναντι 600 χιλ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε οριακά στα 6 εκατ. ευρώ από 5,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Tης Στεφανίας Σούκη
newmoney.gr