ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Νέα 5αστερα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας σε κτίρια συνολικής αξίας €1,4 δισ

Με τη διενέργεια των πρώτων τριών πλειοδοτικών διαγωνισμών για την μακροχρόνια μίσθωση αντίστοιχων εμβληματικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, προχωρά το υπουργείο Εργασίας, στην επόμενη φάση του προγράμματος για την αξιοποίηση των ακινήτων του ΕΦΚΑ και των υπόλοιπων ταμείων και οργανισμών που αρμοδιότητάς του, συνολικής αξίας 1,4 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή προκηρύχθηκε δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου Ambassadeur στην οδό Σωκράτους 65-67, ως ξενοδοχείο 4 αστέρων.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά προκήρυξη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάκτηση των ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας - Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης». Έρχεται σε συνέχεια των προσφάτως ανακοινωθέντων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για τα Esperia Palace και το ιστορικό κτίριο στην οδό Ζαλοκώστα 7-9, από τον ΕΦΚΑ, ως ξενοδοχεία 5 αστέρων. Το πρώην Ambassadeur ανήκει στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), είναι κενό από το 2000, ενώ στο παρελθόν έχει στεγαστεί το Παλαιό Εφετείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι, σε συνέχεια των τριών ξενοδοχείων, αναμένεται εντός του Οκτωβρίου να υπάρξει άλλος ένας κύκλος διαγωνιστικών διαδικασιών για περίπου 15 ακίνητα, στο πλαίσιο της Β' φάσης του προγράμματος, το οποίο μέσα σε ένα χρόνο δράσης έχει ενεργοποιήσει 70 κενά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται πρόσκληση και για την αξιοποίηση περίπου 30 πολυώροφων νεοκλασικών κτιρίων στην καρδιά του Πειραιά, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται το Μέγαρο του ΝΑΤ, το Μέγαρο της Ακτής Μιαούλη, αλλά και η έπαυλη Αξελού στην Καστέλα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ίδια με αυτήν που προέβλεπε το σχέδιο για την Αθήνα. Αρχικά φάκελο θα μπορούν να υποβάλουν όλοι οι δημόσιοι φορείς, υπηρεσίες του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα, Ο.Τ.Α., Α.Ε.Ι. κλπ., καθώς και λοιπά νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει αντίστοιχη πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υποβολή φακέλων από ιδιώτες. Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι από το υπουργείο Εργασίας, η συμμετοχή στην πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Οι φάκελοι που υποβληθούν θα αξιολογηθούν και στη συνέχεια θα διενεργηθούν πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, στους οποίους θα μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή ακόμη και όσοι δεν έχουν εκδηλώσει νωρίτερα ενδιαφέρον. Εκτιμάται ότι τα ακίνητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την στέγαση υπηρεσιών μεγάλων εταιριών, κυρίως στο κλάδο της ναυτιλίας, για εμπορική εκμετάλλευση τα ισόγεια, καθώς και στοχευμένες χρήσεις κατοικίας και τουρισμού. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η δημιουργία διαμερισμάτων με στόχο την μίσθωσή τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τύπου AirBnB.

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]