Mασούτης: Η επίσημη είσοδος στην Αττική και τα σχέδια για την συνέχεια

Στη νέα της εποχή μπήκε και επίσημα από σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Διαμαντής Μασούτης, η οποία εγκαινίασε το νέο της κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο Αττικής (Αχιλλέως 98). Όπως ανέφερε πριν από λίγη ώρα ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας, Γιάννης Μασούτης, από σήμερα ξεκινά επίσημα η λειτουργία της Μασούτης στην αγορά της Αττικής, καθώς έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή στις ταμπέλες και στα 53 καταστήματα της πρώην Προμηθευτικής, ενώ έχει προχωρήσει και η ενοποίηση των συστημάτων των δύο εταιρειών. Όπως ανέφερε ο κ. Μασούτης, η είσοδος της εταιρείας στην αγορά της Αττικής αποτελεί φυσική εξέλιξη της πορείας ανάπτυξης που καταγράφει σταθερά η αλυσίδα και ήταν κάτι που οι διοικούντες της επιθυμούσαν και σχεδίαζαν τα τελευταία χρόνια.

Ένα ακόμη κατάστημα στο Γαλάτσι

Το κατάστημα που εγκαινιάστηκε στο Παλαιό Φάληρο ανήκε στη Σκλαβενίτης και είχε αποκτηθεί από την Προμηθευτική λίγο πριν από την ολοκλήρωση του deal της τελευταίας με τη Μασούτης. Σε αυτό το πλαίσιο, μετατράπηκε κατευθείαν σε κατάστημα της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας, η οποία τον Νοέμβριο θα παρουσιάσει ακόμη ένα νέο σημείο στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Βεΐκου. Το κατάστημα αυτό είναι το μόνο ακόμη που προγραμματίζεται να ανοίξει η Μασούτης στην Αττική μέχρι το τέλος του χρόνου και αυτήν τη στιγμή λειτουργεί σαν σημείο της Σκλαβενίτης. Πρόκειται για κατάστημα που επίσης είχε εκποιηθεί από τη Σκλαβενίτης και είχε αποκτηθεί από την Προμηθευτική, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά το deal Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου.

10 νέα καταστήματα το 2019

Για το 2019, η Μασούτης, η οποία την τελευταία πενταετία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ όσον αφορά την ανάπτυξη του δικτύου της και πλέον διαθέτει 330 σημεία πώλησης, έχει θέσει σαν στόχο να παρουσιάσει τουλάχιστον 10 ακόμη νέα καταστήματα στην Αττική και μάλιστα αναζητά χώρους για 3-4 μεγάλα καταστήματα, που θα ακολουθούν το concept Grand Μασούτης και θα ξεπερνούν τα 2.000 τ.μ. Επίσης, τα πλάνα της περιλαμβάνουν και τη δημιουργία καταστημάτων Cash & Carry στην Αττική, με τους ανθρώπους της να βρίσκονται εδώ και καιρό σε ενεργό αναζήτηση σχετικών χώρων.

Ο κ. Μασούτης χαρακτηριστικά ανέφερε πως το δίκτυο των 54 καταστημάτων της Προμηθευτικής αποτελεί μια πολύ καλή βάση για το ξεκίνημα της Μασούτης στην Αττική, αλλά σημείωσε πως για το μέλλον η αλυσίδα σχεδιάζει να προχωρήσει σε οργανική ανάπτυξη του δικτύου της, καθώς και ότι συνεχίζει να εξετάζει τυχόν ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν για εξαγορές στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Oι πρώτοι στόχοι

Από το δίκτυο καταστημάτων της στην Αττική η Μασούτης στοχεύει ήδη από το 2019 να έχει τζίρο ύψους τουλάχιστον 130 εκατ. ευρώ, επίδοση που θα συμβάλλει σημαντικά στις πωλήσεις της επιχείρησης, που στο πλαίσιο της επιστροφής της αγοράς των σούπερ μάρκετ στην κανονικότητα με την επαναδραστηριοποίηση του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλος υπό τη σκέπη πλέον της Σκλαβενίτης, γνωρίζουν πιέσεις. Ο ισολογισμός του 2017 δείχνει οριακή κάμψη, ενώ ο κ. Μασούτης εκτίμησε πως το 2018 θα κλείσει με πτώση -5,5%. Βέβαια, οι απώλειες αυτές προκύπτουν από τη σύγκριση με τα μεγέθη των προηγούμενων ετών, όταν και η Μασούτης «έτρεχε» με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης μετά και την κατάρρευση της Μαρινόπουλος.

Η επικοινωνιακή υποστήριξη

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της εισόδου της στην Αττική, η Μασούτης σχεδιάζει να προχωρήσει σε έντονες προωθητικές ενέργειες στο σύνολο του δικτύου καταστήματων της για τις επόμενες πέντε εβδομάδες. Όπως δήλωσε ο Γιάννης Μασούτης, το κόστος των προσφορών αυτών θα αγγίξει το 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα υποστηριχθεί με επικοινωνιακό budget ύψους 300 χιλιάδων ευρώ. Ήδη, μάλιστα, η αλυσίδα έχει ενισχύσει τη διαφημιστική της παρουσία και προβολή, που τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του σχεδιασμού της έχει πανελλήνια εμβέλεια. Νέα corporate επικοινωνία, στην οποία πρωταγωνιστούν εργαζόμενοι της αλυσίδας, ήδη βρίσκεται στον αέρα, ενώ έντονη προβολή υπάρχει σε ραδιόφωνο και έντυπα μέσα.

του Δημήτρη Τσουκαλά
businessnews.gr