Forbes: Ποια top ελληνικά resorts προτείνει για το φθινόπωρο

της Nel-Olivia Waga

Καθώς μικραίνει η μέρα και η θερμοκρασία αρχίζει να υποχωρεί, είναι πολλοί οι σοφοί ταξιδιώτες που εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ηλιόλουστη Ελλάδα και τα νησιά της. Με τις ορδές των τουριστών από το απόγειο του καλοκαιριού να έχουν φύγει, η τωρινή είναι μία μαγική στιγμή για να χαλαρώσετε με φόντο ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Ο ήλιος μπορεί να στέκεται πλέον λίγο πιο χαμηλά στον ουρανό αλλά εξακολουθεί να "λούζει" με το χρυσαφένιο και ζεστό φως του τοπία που προκαλούν έκπληξη, ευχαρίστηση και εμπνέουν. Από τα καταγάλανα νερά των θαλασσών μέχρι τους ελαιώνες που φυτεύτηκαν πριν από πολλές γενιές, η αίγλη της Ελλάδας απλώνεται στο βάθος του χρόνου.

Οι πιο απαιτητικοί ταξιδιώτες εκτιμούν την ατμόσφαιρα και την αίσθηση ηρεμίας που προσφέρει η Ελλάδα αυτή τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου. Επιπροσθέτως μπορούν να ανακαλύψουν καταλύματα τόσο υψηλής ποιότητας που μπορούν μετατρέψουν τις διακοπές τους σε κάτι πολύτιμο, απολαμβάνοντας αυξημένα επίπεδα χαλάρωσης, εξαιρετικής εξυπηρέτησης και εξατομικευμένης φροντίδας από μία νέα γενιά ελληνικών ξενοδοχείων.

Ας δούμε εν συντομία πέντε τέτοια resorts τα οποία μπορούν να γίνουν οι τέλειοι προορισμοί απόδρασης από τους γκρίζους ουρανούς του Βορρά και τα πρώτα σημάδια του χειμώνα.

Amanzoe στο Πόρτο Χέλι

Συνδυάζοντας με κομψότητα την κλασσική ελληνική αρχιτεκτονική με το πιο σύγχρονο ντιζάιν, το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι έχει πανοραμική θέα στην εξοχή της Πελοποννήσου και την ακτογραμμή της. Η όλη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου κυριαρχείται από το όμορφο ντιζάιν που έχει στο επίκεντρό του τη δημιουργία χώρων που αιχμαλωτίζουν την ένταση του φωτός. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ιδιωτική τους πισίνα με θέα τη θάλασσα και την καταπράσινη κοιλάδα της περιοχής. Έμφαση έχει δοθεί και στην ευεξία με πολυτελείς υποδομές spa και επιλογές φαγητού που περιλαμβάνουν τα καλύτερα και πιο φρέσκα ελληνικά και μεσογειακά πιάτα. Με την εύκολη πρόσβαση που προσφέρει σε σειρά αρχαιολογικών χώρων, οι επισκέπτες του Amanzoe μπορούν να ανακαλύψουν περισσότερα για τη γύρω περιοχή ή απλά να χαλαρώσουν.

Daios Cove στην Κρήτη

Τα γαλανά νερά του κρητικού πελάγους λειτουργούν ως το τέλειο φόντο για το Daios Cove - ένα resort που ενσωματώνεται χωρίς κόπο στην εντυπωσιακή φυσική ομορφιά που το περιβάλλει. Οι βίλες, οι σουίτες και τα δωμάτια διαθέτουν καταπληκτική θέα και εξαιρετικά επιπλωμένους εσωτερικούς χώρους με έργα τέχνης, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη λεπτομέρεια. Το Daios Cove διαθέτει πολυτελείς υποδομές spa και θεραπείες γιόγκα αλλά και επιλογές φαγητού που περιλαμβάνουν οικεία πιάτα αλλά και εκλεπτυσμένη κουζίνα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για πεζοπορικές εξορμήσεις και ξεναγήσεις σε μία περιοχή γεμάτη με αξιοθέατα του μινωικού πολιτισμού. Ωστόσο οι περισσότεροι επισκέπτες "υποκύπτουν" στο δέλεαρ της ιδιωτικής παραλίας.


Santa Marina Resort στη Μύκονο

Οι επισκέπτες του Santa Marina Resort στη Μύκονο εκτιμούν γρήγορα το πόσο ιδιαίτερος χώρος είναι. Κτισμένο σε μία ιδιόκτητη χερσόνησο, το resort καλύπτει αρμονικά μία πλαγιά ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Τα χαμηλά κτήρια που το συνθέτουν είναι σχεδιασμένα με διακριτικό και φιλόξενο τρόπο. Κάνοντας μία σύντομη βόλτα οι επισκέπτες μπορούν να βρεθούν στην ιδιωτική παραλία ή στο κομψό Buddha Bar για να απολαύσουν τη θέα και το ηλιοβασίλεμα. Το ξενοδοχείο ξεχωρίζει για την "υψηλή αισθητική του", τη ρομαντική ατμόσφαιρά του και τη σύγχρονη διακόσμησή του.



Euphoria Retreat στην Πελοπόννησο

Το Euphoria Retreat στην Πελοπόννησο προσφέρεται για διαφυγή από την καθημερινότητα. Τοποθετεί την υγεία και την ευεξία στην καρδιά της εμπειρίας των επισκεπτών του, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί με προσοχή. Η δε τοποθεσία του συμβάλλει στην ολιστική ατμόσφαιρα χαλάρωσης καθώς το Euphoria Retreat συνδυάζεται αρμονικά με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του. Κάνοντας βόλτες χωρίς κόπο από την εσωτερική στην εξωτερική πισίνα, οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να ξεχάσουν κάθε έγνοια που "κουβάλησαν" μαζί με τις αποσκευές τους και να παρατηρούν το άγχος τους απλώς να εξαφανίζεται. Ο σχεδιασμός των δωματίων συμβάλλει στην αίσθηση άνεσης και χαλάρωσης, ενώ τα εστιατόρια του ξενοδοχείου προσφέρουν σειρά υγιεινών και χορταστικών επιλογών.


Grace Hotel στη Σαντορίνη

Το νησί της Σαντορίνης εντυπωσιάζει και ευχαριστεί τον επισκέπτη με την επιβλητική ηφαιστειογενή μορφή του. Το Grace Hotel προσφέρει σουίτες που αξιοποιούν στο έπακρο την απίστευτη θέα του νησιού. Το αρχιτεκτονικό όραμα του ξενοδοχείου ήταν να εκμεταλλευτεί τη γεωμορφολογία ώστε οι σουίτες να ενσωματώνονται στο τοπίο και αντιστρόφως. Από τις σουίτες του Grace Hotel και την 400 τ.μ. βίλα που διαθέτει (με το δικό της spa), οι επισκέπτες μπορούν να βυθιστούν στην αξέχαστη πανοραμική θέα. Μπορούν επίσης να απολαύσουν τη διακριτική εξυπηρέτηση που προσφέρει το διαρκώς διαθέσιμο και ευγενικό προσωπικό του ξενοδοχείου.

Πηγή: capital.gr