Μεγάλο διεθνές deal στις ασφαλιστικές

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του XL Group, έναντι 15,3 δισ. δολαρίων σε μετρητά, από την AXA, μια συμφωνία που είχε ανακοινωθεί από τον Μάρτιο.

Όπως είχε ανακοινώσει το Bloomberg, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά αμερικανικής ασφαλιστικής από ευρωπαϊκή εταιρία που έχει γίνει ποτέ.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειάς της AXA να αυξήσει το μερίδιό της στην αμερικανική αγορά ασφάλισης περιουσίας και ατυχημάτων. Έτσι, με την εξαγορά του XL Group, η AXA επιταχύνει τη στρατηγική της ενώ αποτελεί πλέον την # 1 ασφαλιστική εταιρία όσο αφορά τις εμπορικές ασφαλίσεις παγκοσμίως.

"Η ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική φιλοδοξία μας να βελτιώσουμε περαιτέρω την ισορροπία μεταξύ τεχνικού και οικονομικού περιθωρίου", δήλωσε ο Thomas Buberl, Διευθύνων Σύμβουλος της AXA. "Αυτή η συναλλαγή επιταχύνει τον μετασχηματισμό της εταιρίας μας ενώ μας επιτρέπει να παρέχουμε βελτιωμένες λύσεις και υπηρεσίες σε μεγαλύτερο αριθμό πελατών καθώς και ευκαιρίες για σημαντική μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας για μετόχους μας, με αυξημένη διαφοροποίηση κινδύνων, ισχυρή πειθαρχία στο underwriting, αλλά και ενισχυμένες προοπτικές ανάπτυξης."

"Έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στην επιτυχία και μαζί με την AXA, η προσφορά μας είναι πραγματικά επιτακτική: έχουμε το σωστό γεωγραφικό αποτύπωμα, ομάδες εμπειρογνωμόνων και μια κουλτούρα που στοχεύει συνεχώς στην καινοτομία", δήλωσε ο Greg Hendrick, CEO της AXA XL.

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της AXA, το νέο τμήμα που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των εργασιών του XL Group, της AXA Corporate Solutions και της AXA Art, θα ονομαστεί AXA XL και οι εργασίες του θα προσδιοριστούν σε τρεις βασικές γραμμές:

- XL Insurance - η οποία θα περιλαμβάνει τις ασφαλιστικές εργασίες του XL Group και της AXA Corporate Solutions. Θα περιλαμβάνει επίσης την XL Art & Lifestyle, τον συνδυασμό των επιχειρήσεων του τμήματος Fine Art and Specie του XL Group και της AXA Art.
- XL Reinsurance - η οποία θα ενσωματώνει τις αντασφαλιστικές εργασίες του XL Group.
- XL Risk Consulting – η οποία θα ενσωματώνει τις εργασίες της AXA Matrix και του τμήματος Διαχείρισης Κινδύνων Ακινήτων (Global Asset Protection Services - GAPS) του XL Group.

businessnews.gr