Αθήνα ή Θεσσαλονίκη; Ποια είναι η πιο ασφαλής για να ζήσει κάποιος;

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Άμπου Ντάμπι αξιολογήθηκε ως η πιο ασφαλής πόλη στον κόσμο για το 2018 σύμφωνα με την στατιστική ανάλυση του Numbeo. Η πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα «κέρδισε» την δεύτερη θέση.

Οι υπόλοιπες οκτώ πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο, οι οποίες συμπληρώνουν τη δεκάδα είναι η Οσάκα, η Σιγκαπούρη, η Βασιλεία (Ελβετία), το Κεμπέκ, το Τόκιο, η Βέρνη, το Μόναχο και το Ιρβάϊν στην Καλιφόρνια. Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 338 πόλεις ξεκινώντας την αρίθμηση από τις πιο ασφαλείς και καταλήγοντας στις λιγότερο ασφαλείς. Για την εξαγωγή των συμπερασμάτων χρησιμοποιήθηκε ο δείκτης εγκληματικότητας ως μία μέση εκτίμηση του συνολικού ποσοστού εγκληματικότητας στην κάθε πόλη.

Στην 11η θέση της λίστας τοποθετήθηκε το Ντουμπάϊ και ακολουθούν το Εσκίσεχιρ, η Ζυρίχη, το Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) και το Άλμποργκ στην Δανία.

Η Κύπρος «κέρδισε» την 89η θέση με την Θεσσαλονίκη να ακολουθεί στην κατάταξη λαμβάνοντας την 90η θέση. Την ίδια στιγμή, η Αθήνα βρέθηκε στα … χαμηλά της λίστας και συγκεκριμένα στην 217η θέση. Τελευταία στην κατάταξη τοποθετήθηκε η πόλη Σαν Πέδρο Σούλα στην Ονδούρα.



πηγή: busineesnews.gr, CEOWORLD magazine
Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου