ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Στις 19 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η μεγάλη επέκταση του Αεροσταθμού

Στις 19 Σεπτεμβρίου σε μία υπέρλαμπρη τελετή αναμένεται να πέσει ο "θεμέλιος λίθος" για την μεγάλη επέκταση του Αεροδρομίου Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη που έχει ως βασικό πυρήνα ένα ολοκαίνουργιο αεροσταθμό. Η Fraport Greece σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com θα δώσει μεγάλη έμφαση στην έναρξη του συγκεκριμένου έργου καθώς με 90 εκατ. ευρώ κόστος, είναι το έργο-σημαία ανάμεσα στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμιο (περίπου το 25% του συνολικού budget).

Για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα έπρεπε να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος στο χώρο που θα κατασκευαστεί το νέο κτίριο για τυχόν βόμβες από τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο σε συνεργασία με την ΤΕΝΞ καθώς η ευρύτερη περιοχή είχε βομβαρδιστεί. Όπως ίσως θυμάστε στα έργα επέκτασης του διαδρόμου προσαπογείωσης 10-28, είχαν βρεθεί αρκετές και είχε χρειαστεί η επέμβαση αυτής της ειδικής ομάδας του Στρατού.

Τα μεγέθη της επέκτασης

Σύμφωνα με την άδεια δόμησης, το νέο κτίσμα θα περιλαμβάνει 2 ορόφους, θα καταλάβει 16.632 τ.μ. ενώ το εμβαδόν δόμησης θα είναι 34.033 τ.μ. Ο συνολικός όγκος του κτιρίου θα είναι 270.685 κ.μ. ενώ το μέγιστο ύψος θα φτάνει τα 19,60 μέτρα. Στο νέο κτίριο οι θέσεις στάθμευσης θα είναι 32 και δεν διαθέτει τις γνωστές "φυσούνες".Η νέα όψη του Αεροδρομίου θα είναι εντυπωσιακή και εσωτερικά και οι επιβάτες θα απολαμβάνουν υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου με έμφαση στην εμπορικότητα και την προσέλκυση όλο και περισσότερων αεροπορικών εταιρειών. Στόχος είναι το Μακεδονία να καθιερωθεί ως το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, εκμεταλλευόμενο την κομβική του θέση.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα έργα που ξεχωρίζουν στο lifting του Μακεδονία είναι η αποκατάσταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και τροχοδρόμου ενώ σε πορεία ολοκλήρωσης είναι το έργο επέκτασης του 10-28, έργο που εκτελείται από το Υπουργείο Υποδομών και που σύμφωνα με το πιο πρόσφατο χρονοδιάγραμμα αναμένεται να παραδοθεί σε λειτουργία στα τέλη του έτους. Αυτό, θα είναι και το πρώτο μεγάλο άλμα για το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης που θα έχει τη δυνατότητα πλεόν να εξυπηρετεί υπερατλαντικές πτήσεις και μεγάλου μεγέθους αεροπλάνα, διπλασιάζοντας την ικανότητα προσέγγισης.

του Νίκου Καραγιάννη
ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]