Η Samsung κατασκεύασε οθόνη OLED για smartphones που δεν σπάει

Η Samsung Display Solutions ανακοίνωσε πως κατασκεύασε ένα OLED panel για συσκευές smartphone που δεν σπάει (unbreakable είναι η λέξη που χρησιμοποίησε η εταιρεία). Δεν πρόκειται απλά για μία δήλωση της Samsung, καθώς ήδη το νέο panel έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τα UL (Underwriters Laboratories), τα οποία και επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της εταιρείας.

Το νέο, άθραυστο OLED panel της Samsung

H Samsung Display ανέφερε πως το νέο πάνελ οθόνης δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε συσκευές smartphone, αλλά και σε οθόνες ηχοσυστημάτων αυτοκινήτων, σε συσκευές που απευθύνονται στον στρατό, φορητές παιχνιδοκονσόλες και Tablet PCs.

Στο νέο πάνελ οθόνης χρησιμοποιείται ένα ειδικό, άθραυστο υπόστρωμα στο οποίο προσκολλάται το «παράθυρο επικάλυψης”:

«Το ενισχυμένο πλαστικό «παράθυρο” είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές όχι μόνο λόγω των άθραυστων χαρακτηριστικών του, αλλά και λόγω του ελαφρού βάρους του, της διαπερατότητας και της σκληρότητάς του”, ανέφερε ο Hojung Kim, γενικός Διευθυντής της Ομάδας Επικοινωνίας της Samsung Display.

Σύμφωνα με τα Underwriters Laboratories, το νέο πάνελ της Samsung «άντεξε” 26 πτώσεις από ύψος 1,2 μέτρων υπό διαφορετικές γωνίες και θερμοκρασίες. Δοκιμάστηκε επίσης σε πτώση από ύψος 1,8 μέτρων – πιο «σκληρό” τεστ από αυτά του Αμερικανικού Στρατού – με επιτυχία.

Αρκετοί δημοσιογράφοι του διεθνούς Ειδικού Τύπου εκτιμούν πως η πρώτη συσκευή που θα «φοράει” το νέο πάνελ θα είναι το Galaxy Note 9 που θα παρουσιαστεί στις 9 Αυγούστου.

Δυο λόγια

Το νέο αυτό είναι όντως σημαντικό, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι συσκευών smartphone είναι οι πτώσεις των συσκευών τους. Οι οθόνες πολύ συχνά σπάνε και η – συνήθως πανάκριβη – επισκευή τους δεν καλύπτεται από την εγγύηση (εκτός αν ο καταναλωτής έχει αγοράσει κάποιο πρόγραμμα επιπρόσθετης υποστήριξης / ασφάλειας της συσκευής του).

tecky.eu

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα