Άνοιξε τις πύλες του το Grand Hyatt Athens

Το άνοιγμα του Grand Hyatt Athens στη λεωφόρου Συγγρού ανακοίνωσε ο όμιλος Hyatt. Πρόκειται για το τέως Athens Ledra, το οποίο πέρασε στην αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Hines και στη Henderson Park τον Ιούνιο του 2017, έπειτα από πλειστηριασμό έναντι 33 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο είναι το πρώτο Grand Hyatt στην Ελλάδα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου θα αποτελείται από 309 δωμάτια και σουίτες σε 10 ορόφους και ένα εστιατόριο στο τελευταίο επίπεδο. Τη διαχείριση αναλαμβάνει η Kokari Limited, συμφερόντων της "Y&T Daskalantonakis KNOSSIAN Group".

Οι εργασίες ανακατασκευής είχαν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και περιελάμβαναν την αναδιαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων, των δωματίων, των διαδρόμων, των κυρίων χώρων, των χώρων εστίασης, όπως και την επέκταση του υπογείου του ξενοδοχείου. Αφορούσαν ακόμη την προσθήκη στεγάστρων εισόδου, την αλλαγή όψεων και την μετατροπή χώρου στον όγδοο όροφο για τη λειτουργία του εστιατορίου. Η σύμβαση των έργων, που υλοποίησε η Άκτωρ, ήταν προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη. Για 30 χρόνια η διαχείρισή του ανήκε στην αλυσίδα Marriott International, η οποία αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2013. Από τον Ιανουάριο του 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra, περνώντας υπό τη διαχείριση της εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. που αποτελούσε -μέχρι τον Ιούνιο πέρσι- την ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας. Το Athens Ledra είχε βάλει λουκέτο την άνοιξη του 2016.

Πηγή: capital.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα