ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Μega Fund για επενδύσεις σε ακίνητα

Την δημιουργία Fund που θα επενδύσει σε εμπορικά ακίνητα με ενοικιαστές που πληρώνουν σε ξένο νόμισμα ανακοίνωσαν η QINVEST Asset Management, θυγατρική των Κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων του Κατάρ, και η τουρκική RE-PIE την περασμένη βδομάδα.

Η κίνηση ήρθε μετά την απόφαση του Κατάρ να επενδύσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία της Τουρκίας..

Η QINVEST, διαχειρίζεται πάνω από ένα δισ. τούρκικες λίρες (166 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με στοιχεία του Συμβουλίου Κεφαλαιαγοράς της Τουρκίας.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο θα επενδύει σε εμπορικά ακίνητα με μακροπρόθεσμες συμβάσεις μίσθωσης σε ξένο νόμισμα και θα διανέμει το έσοδο από το ενοίκιο στους επενδυτές του κάθε τρεις μήνες. Σκοπός του Αμοιβαίου Κεφαλαίου είναι η διανομή τουλάχιστον 7% του μισθώματος σε συνάλλαγμα επί του κεφαλαίου που επενδύει ο επενδυτής.

Η πρώτη εταιρεία διαχείρισης χαρτοφυλακίου ακινήτων της Τουρκίας, η Re-pie έχει μέγεθος χαρτοφυλακίου 320 εκατομμυρίων Τούρκων Λιρών και διαθέτει τρία ενεργά επενδυτικά κεφάλαια με συνολικό χαρτοφυλάκιο περίπου 2.3 εκατ. τ.μ. Οι επενδυτές της Re-pie είναι 24 συνταξιοδοτικά ταμεία 63 ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]