Οι καλοκαιρινές τάσεις στο ξενοδοχειακό design

The Camby, Autograph Collection in Phoenix (Photo: Stonehill & Taylor)
Η Dana Miller στο hotelnewsnow.com αποκαλύπτει τις καλοκαιρινές τάσεις στο ξενοδοχειακό design σύμφωνα με αρχιτεκτονικά γραφεία, που εξειδικεύονται στη σχεδίαση χώρων φιλοξενίας.

Περισσότερο Φως!

Μια αναζωογονητική τεχνική -την οποία εφαρμόζει η Puccini Group- είναι η βαφή των τοίχων του λόμπι, π.χ. από το ουδέτερο κίτρινο σε λευκό / γκρι, για να μεταμορφωθεί το λόμπι σε ένα πιο σύγχρονο και άνετο χώρο.

Επίσης, εξίσου αποτελεσματική είναι και η αλλαγή της διάταξης των επίπλων, καθώς έτσι δίνεται η αίσθηση ενός εντελώς διαφορετικού χώρου.

Σύμφωνα με την εταιρία Kraemer Design Group από το Μίσιγκαν, τα λευκά υφάσματα προσδίδουν μια καλοκαιρινή αίσθηση και επιτρέπουν εκρήξεις χρωμάτων με τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια, και μάλιστα δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν τέλεια με τα υπόλοιπα έπιπλα.

Για πιο φωτεινούς χώρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν λεπτές κουρτίνες, που επιτρέπουν να περάσει το εξωτερικό φως. Επίσης, σύμφωνα με τη Navigate Design από το Τορόντο, μπορεί να αυξηθεί το τεχνητό φως – χωρίς ιδιαίτερο κόστος – με φαναράκια.

Μικρές αλλά ουσιαστικές λεπτομέρειες!

Ο πάγκος υποδοχής -τραπέζι μεταξύ της εισόδου του ξενοδοχείου και της υποδοχής- αποκτά όλο και ευρύτερη αποδοχή στα ξενοδοχεία. Μάλιστα μπορεί εκεί να προσφέρεται μία λεμονάδα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης, σύμφωνα με την εταιρία Kraemer Design Group, τα ξενοδοχεία θα μπορούσαν επίσης να ανανεώσουν τα πιάτα και τα ποτήρια, που χρησιμοποιούν.

Ακόμη, η αλλαγή των έργων τέχνης προσδίδει νέο look. Για παράδειγμα, η εταιρία Stonehill & Taylor χρησιμοποιεί μία εύκολη τεχνική εκτύπωσης έργων τέχνης σε λευκό ημιδιαφανές σεντόνι, τοποθετημένη μέσα σε ακρυλικό κάδρο, με φωτισμό στο πίσω μέρος.

Τοπικά Στοιχεία!

Η Sims Patrick Studio μελετά πάντα την τοπική κοινότητα όταν αναλαμβάνει τη διακόσμηση και το ντιζάιν ενός ξενοδοχείου, προκειμένου να ενσωματώσει σε αυτό τοπικά στοιχεία.

Τα ξενοδοχεία μπορούν καταρχήν να ενσωματώσουν έργα τέχνης, που ταιριάζουν στην περιοχή του ξενοδοχείου.

Όσον αφορά στα χρώματα και στις παλέτες, η επιλογή εξαρτάται από την περιοχή και το ύφος του ξενοδοχείου. Σε κάθε περίπτωση, οι έντονες αποχρώσεις όπως το κίτρινο, το πράσινο, τα φλοράλ σχέδια και οι ρίγες είναι οι καλύτερες επιλογές για το καλοκαίρι.

Κλείνοντας, ακριβώς επειδή το budget δεν είναι απεριόριστο, η βασική επίπλωση πρέπει να σχεδιάζεται έτσι, ώστε να είναι κατάλληλη για όλες τις σεζόν, και έτσι να αλλάζονται μόνο κάποια επιμέρους στοιχεία, προκειμένου να ανανεωθεί ο χώρος ανά σεζόν.


της Έλενας Καραγκούνη
hoteldesign.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα